Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Ostropest plamisty to gatunk rośliny z rodziny astrowatych. Pochodzi z obszaru południowej oraz południowo-wschodniej Europy, Afryki Północnej, Azji Zachodniej oraz niektórych rejonów Azji Środkowej.
BIO MELASA TRZCINOWA Melasa z trzciny cukrowej nazywana również “czarnym złotem”. Jest słodkim produktem naturalnego pochodzenia, posiadającym czarną barwę oraz gęstą konsystencje. Powstaje ona jako produkt uboczny podczas procesu produkcji cukru trzcinowego, natomiast to właśnie w niej zachowane zostają wszystkie składniki mineralne i pierwiastki...
Produkt jest mieszaniną nasion dwóch gatunków roślin: Babki płesznik i Babki jajowatej.
Kurkuma używana jest w kuchni azjatyckiej nie tylko jako przyprawa. Kurkuma pozyskiwana jest z rośliny zwanej ostryżem, znanej również jako szafranica, szafran indyjski, żółcień, lub żółty imbir.
BIO SOPLÓWKA JEŻOWATA (Hericium erinaceus) Gatunek grzybów należący do rodziny soplówkowatych. W Japonii oraz Chinach jest traktowana jako jeden ze specjałów tamtejszej kuchni. Grzyb jest kulistego kształtu pokryty sopelkami, inaczej zwany również Lion's mane (lwia grzywa).
Ekologiczny olej z nasion rącznika pospolitego (Ricinus communis), tłoczony na zimno.
Czystek zwany różą skalną rośnie na glebach Południowej Europy. Czuje się dobrze w porośniętym niskim buszem krajobrazie makii. Jego zawsze zielone krzewy dorastają do wysokości jednego metra. Ma bardzo delikatne kwiaty o pogniecionych płatkach. Roślina charakteryzuje się przyjemnym żywicznym zapachem.
Stewia to roślina, która w wielu krajach Ameryki Południowej oraz Azji, stosowana jest jako naturalny słodzik. W przeciwieństwie do powszechnie używanego w Europie cukru, stewia jest niskokaloryczna. Stevia to idealne rozwiązanie dla osób, które nie mogą używać cukru, ale nie chcą rezygnować ze słodzenia kawy czy herbaty.
Ostropest plamisty jest gatunkiem rośliny należącym do rodziny astrowatych. Pochodzi z obszaru śródziemnomorskiego: południowej oraz południowo-wschodniej Europy, Afryki Północnej, Azji Zachodniej oraz niektórych rejonów Azji Środkowej.
Lapacho kora, zwana także pau d'arco lub herbatą Inków, to wewnętrzna kora drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub pokrewnego gatunku, z której przygotowuje się wywar.