Melasa Trzcinowa BIO 1,2 kg

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
1200szt.1 23,98 zł

    BIO MELASA TRZCINOWA

    Melasa z trzciny cukrowej nazywana również “czarnym złotem”. Jest słodkim produktem naturalnego pochodzenia, posiadającym czarną barwę oraz gęstą konsystencje. Powstaje ona jako produkt uboczny podczas procesu produkcji cukru trzcinowego.

     

    Składniki: 100 % Bio melasa trzcinowa.

    Średnia wartość odżywcza w100 g produktu:%RWS*
    Wartość energetyczna:1247 kJ / 294 kcal14.7 %
    Tłuszcz:0.5 g0.7 %
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:< 0.5 g< 2.5 %
    Węglowodany:68.4 g26.3 %
    - w tym cukry62 g68.9 %
    - w tym sacharoza34 g-
    - w tym fruktoza8.6 g-
    - w tym glukoza8,4 g-
    - w tym maltoza< 0.5 g-
    - w tym laktoza< 0.5 g-
    Błonnik:2.9 g-
    Białko:2.7 g5.4 %
    Sól:< 0.04 g0.7 %

    *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ / 2000 kcal).

     

    Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

    Kraj pochodzenia; Paragwaj

     

    Propozycja spożycia: można stosować przykładowo do smarowania pieczywa, słodzenia napojów, wypieków, itp.

    Uwagi i zalecenia: utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

     

    Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    2018-05-11
    Ocena 

      polecam

      polecam gorąco , idealna dosłownie do wszystkiego ..... dodaję do kąpieli , gdy kąpię moją 10-miesięczną córeczkę , gdyż jest ona alergikiem , a melasa poprawia jej wygląd skóry. Do tego używamy zamiast cukru , jako soku do wody , robimy sobie z niej maseczki na twarz . Jest super i wszystkim jeszcze raz polecam jej zakup

      Napisz opinię!

      Napisz opinię

      Melasa Trzcinowa BIO 1,2 kg

      Melasa Trzcinowa BIO 1,2 kg

      BIO MELASA TRZCINOWA

      Melasa z trzciny cukrowej nazywana również “czarnym złotem”. Jest słodkim produktem naturalnego pochodzenia, posiadającym czarną barwę oraz gęstą konsystencje. Powstaje ona jako produkt uboczny podczas procesu produkcji cukru trzcinowego.

      scanner