Zboża rzekome (pseudozboża) 

Pseudozboża, inaczej zboża rzekome, to odpowiedź na potrzeby osób nietolerujących gluten i cierpiących na przeróżne schorzenia, oczywiście z celiakią na czele. To rośliny wyglądające jak trawy, wytwarzające ziarna. Poza tym, że mają szerokie zastosowanie kulinarne, zawierają niesamowite wartości odżywcze. Warto włączyć je do diety nawet wtedy, g...

Pseudozboża, inaczej zboża rzekome, to odpowiedź na potrzeby osób nietolerujących gluten i cierpiących na przeróżne schorzenia, oczywiście z celiakią na czele. To rośliny wyglądające jak trawy, wytwarzające ziarna. Poza tym, że mają szerokie zastosowanie kulinarne, zawierają niesamowite wartości odżywcze. Warto włączyć je do diety nawet wtedy, gdy nie cierpimy na alergie pokarmowe. To źródła pełnowartościowego białka, węglowodanów, witamin oraz minerałów.

Więcej
Brak produktów w tej kategorii.