Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Pseudozboża, inaczej zboża rzekome, to odpowiedź na potrzeby osób nietolerujących gluten i cierpiących na przeróżne schorzenia, oczywiście z celiakią na czele. To rośliny wyglądające jak trawy, wytwarzające ziarna. Poza tym, że mają szerokie zastosowanie kulinarne, zawierają niesamowite wartości odżywcze. Warto włączyć je do diety nawet wtedy, g...
Pseudozboża, inaczej zboża rzekome, to odpowiedź na potrzeby osób nietolerujących gluten i cierpiących na przeróżne schorzenia, oczywiście z celiakią na czele. To rośliny wyglądające jak trawy, wytwarzające ziarna. Poza tym, że mają szerokie zastosowanie kulinarne, zawierają niesamowite wartości odżywcze. Warto włączyć je do diety nawet wtedy, gdy nie cierpimy na alergie pokarmowe. To źródła pełnowartościowego białka, węglowodanów, witamin oraz minerałów.
Mąka kokosowa pozyskiwana jest z miąższu orzechów kokosa, który suszy się w taki sposób, aby nie uszkodzić jego struktury.Tak otrzymaną masę mieli się w celu otrzymania śnieżnobiałej mąki. Dzięki procesowi odtłuszczenia, mąka kokosowa ma cztery razy mniej kalorii i tłuszczu niż wiórki kokosowe.