Kiełki 

Kiełki brokuła - zastosowanie

Wśród wielu, dostępnych kiełków, dużą popularnością cieszyć się mogą kiełki brokuła. Posiadają one ogromne ilości sulfofranu. Jak wykazują badania, w produkcie tym znajduje się go około 20 razy więcej niż w dojrzałych roślinach. Co więcej, są one bogate w antyoksydanty. Sprzedawane przez nas nasiona polecane są do ...

Kiełki brokuła - zastosowanie

Wśród wielu, dostępnych kiełków, dużą popularnością cieszyć się mogą kiełki brokuła. Posiadają one ogromne ilości sulfofranu. Jak wykazują badania, w produkcie tym znajduje się go około 20 razy więcej niż w dojrzałych roślinach. Co więcej, są one bogate w antyoksydanty. Sprzedawane przez nas nasiona polecane są do wysiewu. Dzięki nim możesz cieszyć się świeżymi warzywami prosto w własnego ogródka.

Kiełki buraka - zastosowanie

Kolejnymi, bardzo cennymi i poszukiwanymi, są kiełki buraka. W przeciwieństwie do poprzednich, posiadają one twarde skorupki. Buraki bogate są w witaminy, minerały, potas, wapń, żelazo, magnez oraz miedź. Zawierają również znaczne ilości błonnika, który jest podstawowym produktem w walce z dolegliwościami trawiennymi. Tak samo jak poprzednio wymienione kiełki, te również stosowane powinny być do wysiewu.

Więcej
Znaleziono produktów: 5

11,94 zł
Produkt dostępny

Jednym z najbardziej intensywnych okresów we wzroście brokułu jest kiełkowanie. W tym okresie substancje zapasowe zgromadzone w nasionach są rozkładane na łatwo przyswajalne związki. Podczas kiełkowania uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

11,94 zł
Produkt chwilowo niedostępny

Kiełkowanie jest najbardziej intensywnym okresem w życiu kozieradki, w którym to substancje zapasowe – między innymi te zgromadzone w nasionach są rozkładane na łatwo przyswajalne związki. W tym okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.  

12,87 zł
Produkt dostępny

Najbardziej dynamicznym stadium wzrostu rukoli jest kiełkowanie. Podczas tego procesu substancje zapasowe, również te zgromadzone w nasionach są rozkładane do związków o łatwej przyswajalności. Podczas kiełkowania syntetyzowane są także witaminy, a cukry, białka i tłuszcze rozkładane są na związki stanowiące źródło energii i substraty dla nowo...

6,39 zł
Produkt dostępny

Kiełki, to najbardziej dynamiczne stadium rozwojowe rzeżuchy w którym substancje zapasowe zgromadzone w nasionach są rozkładane do łatwo przyswajalnych związków. W tym okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.

Wyświetla 1 - 5 z 5 produktów

scanner