Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wśród wielu, dostępnych kiełków, dużą popularnością cieszyć się mogą kiełki brokuła. Posiadają one ogromne ilości sulfofranu. Jak wykazują badania, w produkcie tym znajduje się go około 20 razy więcej niż w dojrzałych roślinach. Co więcej, są one bogate w antyoksydanty. Sprzedawane przez nas nasiona polecane są do ...
Wśród wielu, dostępnych kiełków, dużą popularnością cieszyć się mogą kiełki brokuła. Posiadają one ogromne ilości sulfofranu. Jak wykazują badania, w produkcie tym znajduje się go około 20 razy więcej niż w dojrzałych roślinach. Co więcej, są one bogate w antyoksydanty. Sprzedawane przez nas nasiona polecane są do wysiewu. Dzięki nim możesz cieszyć się świeżymi warzywami prosto w własnego ogródka.
Kolejnymi, bardzo cennymi i poszukiwanymi, są kiełki buraka. W przeciwieństwie do poprzednich, posiadają one twarde skorupki. Buraki bogate są w witaminy, minerały, potas, wapń, żelazo, magnez oraz miedź. Zawierają również znaczne ilości błonnika, który jest podstawowym produktem w walce z dolegliwościami trawiennymi. Tak samo jak poprzednio wymienione kiełki, te również stosowane powinny być do wysiewu.
Jednym z najbardziej intensywnych okresów we wzroście brokułu jest kiełkowanie. W tym okresie substancje zapasowe zgromadzone w nasionach są rozkładane na łatwo przyswajalne związki. Podczas kiełkowania uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.
Kiełkowanie jest najbardziej intensywnym okresem w życiu kozieradki, w którym to substancje zapasowe – między innymi te zgromadzone w nasionach są rozkładane na łatwo przyswajalne związki. W tym okresie uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.
Rukola należy do rodziny kapustowatych. Pochodzi z krajów śródziemnomorskich. Charakteryzuje się niewielkimi podłużnymi liśćmi o nieregularnym kształcie. W smaku jest lekko pikantna, gorzka, orzechowa. Najbardziej dynamicznym stadium wzrostu rukoli jest kiełkowanie. Podczas tego procesu substancje zapasowe, również te zgromadzone w nasionach są...
Rzeżucha należy do rodziny kapustowatych. Charakteryzuje się cienkimi łodygami i drobnymi listkami. W Polsce, w wielu domach rzeżuchę sadzi się w okresie świąt Wielkiej Nocy.