Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Korzenie, kory i łodygi roślin są znane od setek lat. Rośliny te posiadają niezwykłe właściwości, które możemy wykorzystać przygotowując z nich napary lub w niektórych przypadkach dodając do gorącej kąpieli. Część z nich można również dodawać do potraw. W naszym asortymencie znajdują się wszystkie najważniejsze produkty z tej kategorii.
Korzenie, kory i łodygi roślin są znane od setek lat. Rośliny te posiadają niezwykłe właściwości, które możemy wykorzystać przygotowując z nich napary lub w niektórych przypadkach dodając do gorącej kąpieli. Część z nich można również dodawać do potraw. W naszym asortymencie znajdują się wszystkie najważniejsze produkty z tej kategorii.
Dobrym przykładem jest przyprawa z kory cynamonowej, bez której trudno sobie wyobrazić upieczenie piernika, szarlotki czy maślanych bułeczek drożdżowych. Cynamon w laskach może być również dodatkiem do herbaty czy grzanego wina. To on odpowiada za charakterystyczny aromat, który kojarzymy powszechnie ze świętami.
W okresie jesienno-zimowym niezastąpiony może się okazać napar z prawoślazu. Roślina ta znana jest od setek lat i z powodzeniem stosowana we współczesnej medycynie. Ciekawym produktem jest również kora mielona catuaba, która pochodzi z Brazylii.
Arcydzięgiel chiński (Angelica sinesis) jest rośliną z rodziny selerowatych (Apiaceae). Występuje naturalnie w Chinach (prowincje: Gansu, Hubei, Shaanxi, Syczuan, Junnan).
Ashwaghanda znana jest także jako wiśnia Winter, Kanaje Hindi, Ajaghanda.
ASHWAGANDHA (Withania somnifera) KORZEŃ POCIĘTY Ashwaghanda znana jest także jako wiśnia Winter, Kanaje Hindi, Ajaghanda. W języku polskim jest określana jako Witania ospała, Śpioszyn lekarski lub żeń szeń indyjski.
Berberys (Berberis vulgaris) występuje w stanie dzikim w Europie, zadomowił się głównie w Skandynawii i na Wyspach Brytyjskich, za to w Południowych i Środkowych Niemczech występuje rzadko i w rozproszeniu.
Berberys zwyczajny (Berberis vulgaris)jest rzadko spotykanym krzewem, dorastającym do 3 metrów wysokości. Początkowo rósł w Europie Środkowej, jednak w późniejszym czasie rozprzestrzenił się również do Skandynawii, Wielkiej Brytanii i Azji zachodniej.
Bertram ostry, korzeń sproszkowany - to cenna przyprawa do sosów, zup, sałatek itp. Bertram jest jednym z składników kuchni świętej Hildegardy i można go dodawać niemal do wszystkich potraw.
Bertram łagodny, jest rośliną należącą do rodziny astrowatych. Występuje w stanie dzikim na obszarze śródziemnomorskim. Mielony korzeń bertramu doskonale nadaje się do wzbogacania dań kuchni indyjskiej. Można go również dodawać do herbaty i innych gorących napojów oraz stosować do wypieku chleba.
Catuaba jest korą z drzewa Trichilia catigua, które rośnie w Brazylii, osiąga wysokość 3 - 6 m i nigdy nie zrzuca liści.
Jakość PREMIUM! Cynamon to popularna przyprawa pozyskiwana z kory cynamonowca (Cinnamomum), używana głównie do przyprawiania potraw, wypieków, deserów itp.
Diabelski pazur (Harpagophytum procumbens) kapsułki. Diabelski pazur zwany także diabelskim szponem lub hakoroślą, to wyjątkowa roślina, która świetnie radzi sobie w trudnych, pustynnych warunkach. Jej piękne, czerwone kwiaty można podziwiać tylko podczas rzadkich opadów deszczu.
Diabelski pazur (Harpagophytum procumbens), zwany także diabelskim szponem lub hakoroślą, to wyjątkowa roślina, która świetnie radzi sobie w trudnych, pustynnych warunkach. Jej piękne, czerwone kwiaty można podziwiać tylko podczas rzadkich opadów deszczu.