Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Stewia rebaudiana, której kolebką są dwa kraje Ameryki Południowej – Brazylia i Paragwaj, stanowi podstawę produkcji różnego rodzaju naturalnych substancji słodzących, dostępnych również w Polsce. Roślina ta oraz produkty powstałe na jej bazie zyskały sobie licznych miłośników jako alternatywa dla słodzików zawierających aspartam. A jednak, choc...
Stewia rebaudiana, której kolebką są dwa kraje Ameryki Południowej – Brazylia i Paragwaj, stanowi podstawę produkcji różnego rodzaju naturalnych substancji słodzących, dostępnych również w Polsce. Roślina ta oraz produkty powstałe na jej bazie zyskały sobie licznych miłośników jako alternatywa dla słodzików zawierających aspartam. A jednak, chociaż jej główną funkcją jest nadawanie napojom i potrawom słodkiego smaku przy znikomej ilości kalorii, stewia posiada także wiele innych cech przemawiających za jej stosowaniem w codziennej diecie.
Stewia jest słodzikiem nie tylko popularnym, ale także niezwykle uniwersalnym i wygodnym w stosowaniu. Występuje w różnych formach, aby ułatwić życie jej konsumentów. I tak oto stewia w proszku najlepiej sprawdzi się podczas pieczenia, a stewia w pastylkach – posłuży do wygodnego słodzenia napojów w domu, jaki poza nim. Dzięki małemu, poręcznemu opakowaniu stewię w pastylkach można nosić cały czas przy sobie. Niekwestionowaną zaletą stewii, w przeciwieństwie do szkodliwego aspartamu, jest nie tylko to, że jest ona produktem zdrowym. Aspartam to substancja pozwalająca na słodzenie jedynie napojów o odpowiednio niskiej temperaturze aby mogła nadać im pożądany, słodki smak. Stewią słodzić można natomiast skutecznie nie tylko zimne napoje, ale również gorącą kawę lub herbatę.
Glikozydy stewiolowe do słodzenia żywności zawarte mogą być również w produktach płynnych. W przypadku płynnej stewii NatVita wystarczy pięć kropli odmierzonych specjalnym zakraplaczem w jaki wyposażona jest buteleczka, aby uzyskać słodycz odpowiadającą jednej łyżeczce cukru.
Wystarczy zatem wybrać najbardziej odpowiedni wariant i cieszyć się naturalną słodyczą bez cukru, bez ograniczeń!
Erytrytol + Stewia ekstrakt = MIX (erytrytol + glikozydy stewiolowe). Dzięki glikozydom stewiolowym, erytryto mix jest idealny do wypieków, 100% bezpieczny dla cukrzyków. Stosowany jak normalny cukier, przypomina go również z wyglądu.
Stewia ekstrakt 95% glikozydów stewiolowych pozyskanych z liści rośliny Stevia rebaudiana. To idealny sposób na osłodzenie zimnych oraz gorących napojów, między innymi kawy lub herbaty. Sprawdza się również jako dodatek do wypieków itp.
Naturalny słodzik oparty na bazie glikozydów stewiolowych rośliny Stevia rebaudiana, to idealny sposób na osłodzenie zimnych oraz gorących napojów, między innymi kawy i herbaty.Indianie Guarani pochodzący z Paragwaju używają rośliny Stevia rebaudiana, którą nazywają "słodkim ziołem" ze względu na jej smak.
Stewia to roślina, która w wielu krajach Ameryki Południowej oraz Azji, stosowana jest jako naturalny słodzik. W przeciwieństwie do powszechnie używanego w Europie cukru, stewia jest niskokaloryczna. Stevia to idealne rozwiązanie dla osób, które nie mogą używać cukru, ale nie chcą rezygnować ze słodzenia kawy czy herbaty.
Naturalny słodzik oparty na bazie glikozydów stewiolowych rośliny Stevia rebaudiana, to idealny sposób na osłodzenie zimnych oraz gorących napojów czy wypieków. Stewia w płynie została połączona z naturalnym aromatem waniliowym, co tworzy ten naturalny słodzik niezwykle wyjątkowym pod względem składu oraz aspektu smakowego.