Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakte...
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakterystyczny listek złożony z 12 białych gwiazdek na zielonym tyle: to znak, że masz do czynienia z produktem ekologicznym, który uzyskał unijny certyfikat.
Jeszcze kilka lat temu zdrowa żywność była jedynie czymś modnym i wiele osób sięgało po nią niechętnie. Na szczęście czasy się zmieniły i wiele gospodyń przekonało się do naturalnych, smacznych i ekologicznych produktów. Obecnie można trafić na zdrową żywność w każdej kuchni. Są to nie tylko owoce i warzywa pochodzące z ekologicznych upraw, ale także ziarna i nasiona, przyprawy, mąki, kasze, miody i wiele, wiele innych. Warto jest też zmienić swoje nawyki żywieniowe i zastąpić biały cukier miodem ałtajskim i erytrytolem albo sięgnąć po ekologiczne oleje do smażenia czy spróbować ekologicznie pozyskiwanych mąk.
Spożywanie ekologicznej żywności potwierdzonej stosownymi certyfikatami i pochodzącej od sprawdzonych dostawców niesie za sobą wiele korzyści. Jakie są podstawowe zalety żywności bio? To przede wszystkim:
Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem kasz, olejów, przypraw, mąk, ziół i nie tylko!
Sok ze świeżych, całych liści Aloe Feroxu, rośliny rosnącej w Meksyku. Sok z dzikiego aloesu charakteryzuje się delikatnym smakiem i jest bezpośrednio wyciskany z liści (NFC).
Organiczny sok aloe vera powstaje w procesie bezpośredniego wyciskania (NFC) środkowej części świeżych liści aloesu odmiany Aloesu Zwyczajnego inaczej zwanego Aloe vera barbadensis Mill.
Andrographis paniculata inaczej Kalamegha, jest azjatycką rośliną, która charakteryzuje się pozytywnym wpływem na wątrobę oraz układ oddechowy. Dodatkowo wykazuje właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne.
Anyż gwiaździsty nazywany również anyżem właściwym oraz anyżem gwiazdkowym, to wysuszone owoce drzewa badian właściwy (Illicium verum Hook.). Charakteryzuje się wyjątkowym, słodkim smakiem oraz zapachem, który obok cynamonu oraz goździków kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Idealnie nadaje się w kuchni do przyprawiania zup, mięs, curry, wypieków,...
Arcydzięgiel chiński (Angelica sinesis) jest rośliną z rodziny selerowatych (Apiaceae). Występuje naturalnie w Chinach (prowincje: Gansu, Hubei, Shaanxi, Syczuan, Junnan).
Ashwagandha (Withania somnifera) rośnie w Indiach, Bangladeszu, Nepalu, Pakistanie oraz na Sri Lance. Krzew osiąga wysokość około 150 cm, charakteryzuje się żółtymi kwiatami i czerwonymi jagodami. Składnikiem aktywnym zawartym w korzeniu żeń-szenia indyjskiego są witanolidy.
Ashwaghanda znana jest także jako wiśnia Winter, Kanaje Hindi, Ajaghanda.
Ashwagandha (Withania somnifera) rośnie w Indiach, Bangladeszu, Nepalu, Pakistanie oraz na Sri Lance. Krzew osiąga wysokość około 150 cm. Charakteryzuje się żółtymi kwiatami oraz czerwonymi jagodami. Składnikiem aktywnym zawartym w korzeniu żeń-szenia indyjskiego są witanolidy.
ASHWAGANDHA (Withania somnifera) KORZEŃ POCIĘTY Ashwaghanda znana jest także jako wiśnia Winter, Kanaje Hindi, Ajaghanda. W języku polskim jest określana jako Witania ospała, Śpioszyn lekarski lub żeń szeń indyjski.
BIO KSM-66 Ashwagandha, ekstrakt pozyskany wyłącznie z ekologicznych korzeni ashwagandhy, standaryzowany na wysoką zawartość 5% witanolidów. Ekstrakt posiada certyfikat BIO co czyni go wyjątkowo atrakcyjnym na tle wszystkich ekstraktów z ashwagandhy na rynku.
Witamina C. Organiczny związek chemiczny z grupy askorbinianów, sól kwasu askorbinowego i sodu. W jednym gramie znajduje się 0,89 g kwasu askorbinowego.
Astaksantyna jest organicznym związkiem chemicznym z grupy karotenoidów, rozpuszcza się w tłuszczach. Naturalnie występuje w algach i fitoplanktonie. Nasza astaksantyna pochodzi z ekologicznych upraw o bardzo wysokim stężeniu, jako jedna z niewielu produktów dostępnych na rynku.