Lapacho kora pocięta

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
250szt.1 17,90 zł

    Lapacho kora, zwana także pau d'arco lub herbatą Inków, to wewnętrzna kora drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub pokrewnego gatunku, z której przygotowuje się wywar.

    Lapacho to drzewo, które występuje w lasach Ameryki Południowej.

    Składniki: 100% Lapacho (Tabebuia impetiginosa) kora pocięta.

    Propozycja spożycia: Aby przygotować wywar z lapacho należy wsypać do wrzątku jedną łyżkę kory na każde 200 ml wody i gotować przez 10-15minut. Następnie odcedzić. Pić dwie szklanki dziennie.

    Przeciwwskazania: Lapacho nie powinno być stosowane przez kobiety w ciąży i karmiące piersią oraz przez osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe. W początkowej fazie przyjmowania mogą wystąpić nudności i bóle brzucha, które z czasem powinny ustąpić. Jeżeli po paru dniach nie ustąpią należy zaprzestać stosowania.

    Napisz opinię

    Lapacho kora pocięta

    Lapacho kora pocięta

    Lapacho kora, zwana także pau d'arco lub herbatą Inków, to wewnętrzna kora drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub pokrewnego gatunku, z której przygotowuje się wywar.

    scanner