Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Adaptogeny to inaczej mówiąc rośliny, które charakteryzują się potwierdzonymi naukowo właściwościami. Do jednych z najbardziej ceniocnych, naturalnych adaptogenów należy ashwagandha.
Adaptogeny wywodzą się bezpośrednio z ludowych tradycji spotykanych na całym świecie. Głównie na Dalekim Wschodzie, ale też w krajach ...
Adaptogeny to inaczej mówiąc rośliny, które charakteryzują się potwierdzonymi naukowo właściwościami. Do jednych z najbardziej ceniocnych, naturalnych adaptogenów należy ashwagandha.
Adaptogeny wywodzą się bezpośrednio z ludowych tradycji spotykanych na całym świecie. Głównie na Dalekim Wschodzie, ale też w krajach skandynawskich z okresów wielkich wypraw. Adaptogeny można spotkać również w kapsułkach. Pojęcie adaptogeny wywodzi się od N.V. Lazarewa.
W naszym katalogu znajdziecie Państwo nie tylko w pełni naturalną ashwagandhę BIO mieloną, ale również żeń-szeń koreański i różeniec górski.
Ashwaghanda znana jest także jako wiśnia Winter, Kanaje Hindi, Ajaghanda.
Grzyb chaga (Inonotus obliquus) znany jest również pod nazwą grzyb nieśmiertelności lub dar boga. Wykorzystywany jest od lat przez Rosjan i Chińczyków. Występuje na pniach brzozy w chłodniejszych strefach klimatycznych.
BIO MACA (Lepidium meyenii) CZARNA RAW, KORZEŃ MIELONY Maca jest roślinną dwuletnią rośliną z rodziny Crucifer naturalnie występujących w wysokich Andach Peru. Jej hiszpańskie i Quechua nazwy to maca-maca, maino, ayak chichira, ayak willku. Jest to roślina uprawiana w celu pozyskania swojej mięsistej bulwy.
Maca jest warzywem rosnącym głównie w Peru, wysoko w Andach. Najbardziej pożądaną częścią tej rośliny jest korzeń. Z wyglądu maca przypomina rzodkiewkę. Maca nazywana jest również trawą pieprzową lub peruwiańskim żeń-szeniem. Można spotkać kilka jej odmian, które różnią się m.in kolorem skórki, są to np. maca żółta, czerwona, czarna.
BIO MACA (Lepidium meyenii) KORZEŃ MIELONY <RAW/surowa> Maca jest uprawiana od przeszło 2000 lat. Jej niezwykle wytrzymała struktura pozwala przetrwać trudne warunki klimatyczne, takie jak: silne wiatry, wysoka temperatura czy też silne działanie promieni UV. Maca jest roślinną dwuletnią rośliną z rodziny Crucifer naturalnie występujących w...
Różeniec Górski (łac. Rhodila rosea) inaczej korzeń arktyczny, złoty korzeń, przyjmowany przede wszystkim w postaci herbaty.
Organiczny ekstrakt z owocnika soplówki jeżowatej standaryzowany na 30% zawartości polisacharydów.
Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus) to gatunek grzybów należący do rodziny soplówkowatych. Występuje głównie w Japonii oraz Chinach, gdzie jest traktowana jako jeden ze specjałów tamtejszej kuchni. Grzyb jest kulistego kształtu pokryty sopelkami, inaczej zwany również Lion's mane (lwia grzywa). Soplówka jest zaliczana do grupy adaptogenów.
Tinofolin pochodzi z rośliny zwanej Guduchi (Tinospora cordifolia), która znana jest ze swoich właściwości przeciwutleniających wpływając na detoksykajcę organizmu oraz adaptogennych oddziaływujących pozytywnie na stawy, mięśnie, kości, odporność: immunologiczną oraz tą związaną ze stresem.
Żeń-szeń koreański biały (Panax ginseng) rośnie w Chinach, Mandżurii i Korei. Zawiera m.in. ginsenozydy. Korzeń suszony jest w sposób naturalny na słońcu i pochodzi z upraw ekologicznych.
Żeń-szeń koreański czerwony wykorzystywany jest w od kilku tysięcy lat, jest uważany za króla żeń-szeni. Odmiana czerwona pozyskiwana jest z całego korzenia.