Liofilizowane 

Owoce to niewątpliwie jedna z najzdrowszych słodkich przekąsek. Niestety wiele gatunków dostępnych jest jedynie w sezonie. Tak jest między innymi w przypadku naszych pysznych, polskich truskawek, malin czy jagód. Dostaniemy je tylko wczesnym latem, a przecież są tak wyśmienite, że można by było jeść je przez cały rok. Wychodzimy naprzeciw temu p...

Owoce to niewątpliwie jedna z najzdrowszych słodkich przekąsek. Niestety wiele gatunków dostępnych jest jedynie w sezonie. Tak jest między innymi w przypadku naszych pysznych, polskich truskawek, malin czy jagód. Dostaniemy je tylko wczesnym latem, a przecież są tak wyśmienite, że można by było jeść je przez cały rok. Wychodzimy naprzeciw temu problemowi wraz z naszymi owocami liofilizowanymi. Jest to metoda polegająca na suszeniu owoców, przy jednoczesnym zachowaniu pełni ich smaku oraz wartości odżywczych i witamin. Są świetnym dodatkiem do porannej owsianki, koktajlu, czy ciasta. W naszym sklepie dostępne są różne rodzaje, dzięki czemu z pewnością wybierzesz swoje ulubione owoce.

Owoce liofilizowane — co to właściwie jest?

Liofilizacja polega na suszeniu produktów przy pomocy mrożenia z odpowiednim ciśnieniem. Podczas zasuszania dochodzi także do całkowitego odparowania wody. Jest to drogi proces, ale dzięki temu żywność ta jest zdatna do zjedzenia przez bardzo długi czas, a ich waga spada do wyjątkowo niskiej. Konsystencja owoców liofilizowanych znacznie różni się od tej, jaką mają klasyczne, znane nam suszone owoce. A to wszystko właśnie przez brak wody. Dzięki takiej konserwacji owoce nie są narażone na działanie bakterii oraz grzybów, przez co się nie psują i jak wspomnieliśmy są wyjątkowo lekkie.
Owoce liofilizowane mają także bardzo istotną zaletę. Posiadają bowiem wszelkie składniki odżywcze oraz witaminy, jakie znajdowały się w nich, nim zostały poddane procesowi suszenia. Bardzo ciekawą ich cechą, jest także, że po zamoczeniu, znów stają się soczyste, a ich smak nie odbiega od tego, jaki oferują świeże produkty.

Maliny i truskawki liofilizowane — do czego je dodać?

Owoce takie jak maliny, czy truskawki liofilizowane doskonale sprawdzają się jako dodatek do wielu posiłków. Można używać ich dokładnie tak samo, jak świeżych owoców. Warto zaznaczyć, że dopiero w kontakcie z wilgocią stają się miękkie. Dlatego też, gdy chcemy, aby oddawały pełnie walorów świeżych produktów, najlepiej użyć ich w połączeniu z mlekiem roślinnym, czy wodą. Są także doskonałym dodatkiem do deserów i ciast.

Liofilizowane owoce bez przeszkód spożywać można także samodzielnie. W takiej postaci są pyszną przekąską.

Więcej
Znaleziono produktów: 4
16,90 zł
Produkt dostępny

Maliny liofilizowane świetnie nadają się do mieszanek typu musli, jako dodatek do śniadań, shake'ów oraz do spożywania na surowo. Dzięki liofilizacji produkt nie traci na wartościach odżywczych, oraz właściwościach, można przechowywać go bardzo długo w suchym miejscu.   

19,90 zł
Produkt chwilowo niedostępny

Maliny liofilizowane rozdrobnione świetnie nadają się do mieszanek typu musli, jako dodatek do deserów, shake'ów oraz do spożywania na surowo. Dzięki liofilizacji produkt nie traci swoich wartości odżywczych oraz właściwości. Maliny liofilizowane można przechowywać bardzo długo w suchym miejscu. 

23,90 zł
Produkt dostępny

Truskawki liofilizowane świetnie nadają się do mieszanek typu musli, jako dodatek do śniadań, jogurtów, shake'ów oraz do spożywania na surowo. Dzięki liofilizacji produkt nie traci na wartościach odżywczych, oraz właściwościach, można przechowywać go bardzo długo w suchym miejscu.

16,90 zł
Produkt chwilowo niedostępny

Truskawki liofilizowane rozdrobnione świetnie nadają się do mieszanek typu musli, jako dodatek do deserów, shake'ów oraz do spożywania na surowo. Dzięki liofilizacji produkt nie traci na wartościach odżywczych oraz właściwościach, można przechowywać go bardzo długo w suchym miejscu. 

Wyświetla 1 - 4 z 4 produktów

scanner