Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (ml) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Stewia to roślina, która w wielu krajach Ameryki Południowej oraz Azji, stosowana jest jako naturalny słodzik. W przeciwieństwie do powszechnie używanego w Europie cukru, stewia jest niskokaloryczna. Stevia to idealne rozwiązanie dla osób, które nie mogą używać cukru, ale nie chcą rezygnować ze słodzenia kawy czy herbaty.
Stewia jest od wieków uprawiana i stosowana w wielu krajach Ameryki Południowej. Używano jej do słodzenia gorzkich w smaku naparów ziołowych i herbaty.
Stevia Rebaudiana bertoni jest aż 30 razy słodsza od cukru, jest prawie bezkaloryczna i posiada wiele składników odżywczych, nadaje się do wszelkiego rodzaju przetworów, marynat a także do pieczenia i gotowania, ponieważ jest odporna na wysoką temperaturę, dlatego może swobodnie zastąpić cukier i inne słodycze.
Składniki: woda, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe, nośnik: gliceryna pochodzenia roślinnego.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 736 kJ / 177 kcal | 8,8 % |
Tłuszcz: | 0 g | 0 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 % |
Węglowodany: | 76,3 g | 29,3 % |
- w tym cukry: | 0 g | 0 % |
- w tym polialkohole: | 76,3 g | - |
Błonnik: | 1,2 g | - |
Białko: | 0 g | 0 % |
Sól: | 1,4 g | 23,3 % |
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: 5 kropli produktu odpowiadają 1 łyżeczce cukru (0,15 ml). Dopuszczalna dzienne spożycie to 4 mg / 1 kg masy ciała.