Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Urozmaicona i smaczna dieta to klucz do zachowania zdrowia i zgrabnej sylwetki. Nie powinno w niej zabraknąć produktów pełnoziarnistych – kasz, mąk, płatków owsianych czy po prostu ziaren i nasion. Nie bez znaczenia jest to, jakiej jakości produkty trafiają na nasze stoły, dlatego my proponujemy Ci najlepsze...
Urozmaicona i smaczna dieta to klucz do zachowania zdrowia i zgrabnej sylwetki. Nie powinno w niej zabraknąć produktów pełnoziarnistych – kasz, mąk, płatków owsianych czy po prostu ziaren i nasion. Nie bez znaczenia jest to, jakiej jakości produkty trafiają na nasze stoły, dlatego my proponujemy Ci najlepsze na rynku BIO mąki, kasze ekologiczne oraz bogatą gamę ziaren i nasion (całych i mielonych), które powinny znaleźć się w Twoim codziennym jadłospisie.
W ofercie naszego sklepu z żywnością BIO mąki są wyjątkowo ciekawą propozycją. BIO mąka konopna czy kokosowa nie muszą – choć mogą – być alternatywą dla popularnych mąk pszennych i żytnich, jednak warto poznać ich właściwości.
BIO mąka kokosowa i konopna spokojnie mogą znaleźć się w dietach osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych, gdyż są naturalnie bezglutenowe i bogate w błonnik. Są odpowiednie także w diecie paleo. Mąka kokosowa zawiera bardzo dużo białka, a niewiele łatwo przyswajalnych węglowodanów, dlatego jest wprost stworzona dla diabetyków i osób dbających o linię. Ponadto regularnie wykorzystywana w spożywanych potrawach mąka kokosowa pomaga obniżyć poziom cukru we krwi. Natomiast mąkę z konopi nazwać można naturalną mieszanką białek, tłuszczów omega-3, omega-6 i omega-9, witamin i enzymów. Co więcej, jest jedyną mąką zawierającą 9 niezbędnych ludzkiemu organizmowi aminokwasów.
Warto pamiętać także o ziarnach i nasionach, stanowiących cenne źródło jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ta szeroka grupa produktów składa się ze zróżnicowanych roślin, których ziarna i nasiona są wartościowym pokarmem dla człowieka. Znajdziemy wśród nich takie skarby jak siemię lniane, nasiona konopi, nasiona chia – szałwia hiszpańska i babka płesznik.
Ziarna i nasiona znajdą zastosowanie jako dodatek do domowego pieczywa, krakersów, owsianek, jogurtów np. roślinnych czy sałatek. Ziarna mogą także stanowić aromatyczną przyprawę: polecamy sprawdzić czarnuszkę, która doskonale podkreśla smak pieczywa, kapuśniaczków i innych wypieków.
Dostępne w ofercie ziarna, takie jak zmielone ziarna konopne czy ziarna kakao dobrze sprawdzą się także w deserach i koktajlach. Kakao to niezwykły proszek - jego czekoladowy aromat zna każdy, a właściwości antyoksydacyjne są jego znakiem rozpoznawczym. Docenią je osoby pracujące umysłowo - jest bogatym źródłem mikroelementów, przede wszystkim magnezu. Przygotujemy z niego odżywcze napoje, surowe zdrowe słodycze czy ciasta. Z kolei ziarna konopi dostarczają mnóstwo wartościowego białka roślinnego i zdrowych tłuszczów. Mają delikatny, orzechowy smak i sprawdzą się w owsiankach, smoothie i sałatkach.
Ziarnem o nietypowych właściwościach jest ostropest. Najbardziej znany jest ze swojego zbawiennego wpływu na zdrowie i regenerację wątroby. Ma właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, pomaga także przy dolegliwościach żołądkowych. Można spożywać go na różne sposoby: jako dodatek do jogurtu, pieczywa, sałatki czy owsianki oraz pod postacią naparu i herbaty (wystarczy zalać go gorącą wodą). Regularne zażywanie ostropestu pozwoli już po 2 tygodniach poczuć pierwsze rezultaty.
To tylko niektóre z oferowanych produktów - zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą.
Babka jajowata łuski BIO. Psyllium, łupiny Plantago ovata błonnik zawarty w łuskach rośliny Plantago ovata (tzw. babki jajowatej), jest polecany przy: jelito drażliwe, hemoroidy i innych problemach jelitowych.
Babka Jajowata BIO łuski mielone
Babka jajowata - Plantago ovata (Plantago ispaghula) -występuje na terenach dobrze nawodnionych i nasłonecznionych. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich. Nasiona babki jajowatej dzięki dużej zawartości błonnika dzięki czemu działają oczyszczająco oraz wspomagają pracę jelit.
Babka jajowata łuski (Plantago ovata) jest rośliną występującą w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich. Roślina bardzo dobrze toleruje miejsca silnie nasłonecznione oraz wilgotną glebę.
Babka jajowata (Plantago ovata) łuski mielone. Łuski psyllium zawierają duże ilości błonnika, są również bogate w związki śluzowe, które w kontakcie z wodą pęcznieją i tworzą śluzową masę.
Babka plesznik, nasiona psyllium BIO zawierają duże ilości błonnika są również bogate w związki śluzowe. Błonnik psyllium pozyskiwany jest z rośliny Plantago psyllium L. (tzw. babki płesznik) pochodzącej z rejonu morza Śródziemnomorskiego, jest polecany w leczeniu zespołu jelita drażliwego, hemoroidów i innych problemów jelitowych.
Babka plesznik, nasiona psyllium zawierają duże ilości błonnika są również bogate w związki śluzowe. Błonnik psyllium pozyskiwany jest z rośliny Plantago psyllium L. (tzw. babki płesznik) pochodzącej z rejonu morza Śródziemnomorskiego.
Bio Białko konopne (50% białka) to produkt wysokobiałkowy w formie zmielonej, który dodatkowo zachowuje wszelkie dobroczynne właściwości ziaren konopi. Proteina konopna jest doskonałym rozwiązaniem dla sportowców oraz wszystkich osób prowadzących aktywny tryb życia.
Białko z grochu żółtego to naturalne i wysoko skoncentrowane (białko >80%) pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego. Z powodzeniem stosowane przez sportowców jako zamiennik standardowego białka serwatkowego jak i również w celach uzupełnienia oraz zróżnicowania diety.
Białkowy Mix Bio: konopia + groch + ryż
Bio białko Mix to produkt wysokobiałkowy pozyskany wyłącznie z roślin o wysokiej 70% zawartości protein pochodzących z nasion konopi, żółtego grochu oraz brązowego ryżu z upraw ekologicznych. Mix takich białek jest doskonałym rozwiązaniem dla sportowców, osób prowadzących aktywny tryb życia, borykających się z alergią serwatkę lub osób unikających...
Brokuł Raab nasiona do kiełkowania
Jednym z najbardziej intensywnych okresów we wzroście brokułu jest kiełkowanie. W tym okresie substancje zapasowe zgromadzone w nasionach są rozkładane na łatwo przyswajalne związki. Podczas kiełkowania uaktywniają się enzymy i syntetyzowane są witaminy.
Produkt jest mieszaniną nasion dwóch gatunków roślin: Babki płesznik i Babki jajowatej.