Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Catuaba charakteryzuje się właściwościami afrodyzjakalnymi, stosowana również jako kadzidło.
Catuaba jest korą z drzewa Trichilia catigua, które rośnie w Brazylii, osiąga wysokość 3 - 6 m i nigdy nie zrzuca liści.
Kurkuma jest idealną przyprawą do ryżu, jak i do wielu innych potraw, głównie indyjskich. Uprawiana jest głównie w Indiach, Australii, Bengalu, Chinach, Peru, Tajwanie oraz na Sri Lance. Jest głównym składnikiem curry. Kurkuma jest również stosowana jako naturalny barwnik.
Melisa to roślina osiągająca do 60 cm wysokości. Pochodzi z terenów morza Śródziemnego, Północnej Afryki oraz Wschodniej Azji. Jej liście są zielone, lekko zaokrąglone i sercowate, w kolorze zielonym z delikatnymi odcieniami fioletu.
Srebro koloidalne w postaci roztworu wodnego nanocząstek, metalicznego, niejonowego srebra.
MCT jest skrótem od angielskiego terminu „medium-chain triglycerides” i oznacza trójglicerydy o średniej długości łańcucha (trójglicerydy średniołańcuchowe). Są one organicznymi związkami chemicznymi, należącymi do lipidów (tłuszczów prostych). Bogate źródła korzystnych MCT obejmują te, które pochodzą z oleju kokosowego.
Nasiona czarnuszki egipskiej, jak i olej charakteryzują się gorzkawo, pikantnym smakiem oraz intensywnym, korzennym zapachem.
Mielone pestki winogron, które są źródłem OPC - proantocyjanidyn (oligomeric proanthocyanidin complexes).