Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Ból stawów jest dolegliwością dotykającą ogromną liczbę osób, szczególnie w starszym wieku. Może być spowodowany urazem lub stanem chorobowym, takim jak zapalenia czy zwyrodnienia tej okolicy. Ponieważ dolegliwości w rejonie stawów znacząco utrudniają codzienne funkcjonowanie, warto sięgnąć po naturalne preparaty, wspomagające ich pracę.
Ból stawów jest dolegliwością dotykającą ogromną liczbę osób, szczególnie w starszym wieku. Może być spowodowany urazem lub stanem chorobowym, takim jak zapalenia czy zwyrodnienia tej okolicy. Ponieważ dolegliwości w rejonie stawów znacząco utrudniają codzienne funkcjonowanie, warto sięgnąć po naturalne preparaty, wspomagające ich pracę.
Szukając bezpiecznego i skutecznego preparatu warto sięgnąć po zioła na stawy. Można wybierać spośród produktów takich jak arcydzięgiel, diabelski pazur, nawłoć pospolita, tarczyca bajkalska, tasznik pospolity i vilcacora.
Oprócz ziół znaczące efekty przynosi organiczna siarka na stawy. Znana jako MSM jest cennym pierwiastkiem. W przypadku tego typu problemów niezwykle istotne jest regularne dostarczanie organicznej siarki pod postacią tabletek, kapsułek, bądź proszku dodawanego do wody. Dzięki temu zapewnimy organizmowi budulec wspierający prawidłowe funkcjonowanie stawów, chrząstek i mazi stawowej. Poprzez połączenie MSM (metylosulfonylometanu) z witaminą C spotęgujemy wchłanialność tej substancji, co zwiększy jej wydajność oraz efektywność.
Preparaty w formie proszku można stosować jako napój wymieszany z wodą, bądź dodatek do smoothies, czy koktajli. Pocięte korzenie wymagają zaparzenia w szklance gorącej wody i picia jako napar. Praktyczną propozycją są również kapsułki, których odmierzoną dawkę należy przyjmować według zaleceń na opakowaniu.
Witamina C. Organiczny związek chemiczny z grupy askorbinianów, sól kwasu askorbinowego i sodu. W jednym gramie znajduje się 0,89 g kwasu askorbinowego.
Wegańskie aminokwasy rozgałęzione BCAA (branched-chain amino acid) pochodzenia roślinnego w stosunki 2:1:1. W skład wchodzą aminokwasy takie jak leucyna, izoleucyna oraz walina.
Grzyb chaga (Inonotus obliquus) znany jest również pod nazwą grzyb nieśmiertelności lub dar boga. Wykorzystywany jest od lat przez Rosjan i Chińczyków. Występuje na pniach brzozy w chłodniejszych strefach klimatycznych.
Colostrum (siara pochodzenia bydlęcego) jest wytwarzane przez samicę ssaków w pierwszych godzinach po porodzie. Produkt charakteryzuje się > 30-40 % zawartością immunoglobulin (IgG), został odtłuszczony oraz poddany sterylnej filtracji / mikrofiltracji. Produkt pobrany z pierwszego oraz drugiego dojenia, w taki sposób by młode ciele otrzymało...
BIO COLOSTRUM W PŁYNIE o zawartości Immunoglobulin (IgG) powyżej 35%. Colostrum (siara bydlęca w płynie 125 ml) wytwarzane przez samicę ssaków w pierwszych godzinach po porodzie. Oferowane płynne colostrum jest pozyskiwane z pierwszego oraz drugiego dojenia, jest naturalnym produktem, a zawarte w nim substancje nie występują w żadnym produkcie...
Cynamon to popularna przyprawa pozyskiwana z kory cynamonowca (Cinnamomum), używana głównie do przyprawiania potraw, wypieków, deserów itp.
Cynamon cejloński otrzymuje się poprzez suszenie kory drzewa cynamonowego, która zwijana jest w specyficzne laski. Swój charakterystyczny aromat oraz smak zawdzięcza olejkom eterycznym znajdującym się w korze.
Diabelski pazur (Harpagophytum procumbens) kapsułki. Diabelski pazur zwany także diabelskim szponem lub hakoroślą, to wyjątkowa roślina, która świetnie radzi sobie w trudnych, pustynnych warunkach. Jej piękne, czerwone kwiaty można podziwiać tylko podczas rzadkich opadów deszczu.
Diabelski pazur (Harpagophytum procumbens), zwany także diabelskim szponem lub hakoroślą, to wyjątkowa roślina, która świetnie radzi sobie w trudnych, pustynnych warunkach. Jej piękne, czerwone kwiaty można podziwiać tylko podczas rzadkich opadów deszczu.
Ekologiczne owoce dzikiej róży (Rosaceae) znalazły zastosowanie między innymi jako przysmak. Charakteryzują się bogatą zawartością witaminy C oraz około 130 naturalnych związków chemicznych.