Przyprawy 

Znaleziono produktów: 34
na stronie
0 Recenzje

9,17 zł
Produkt dostępny

Anyż, zwany także biedrzeniecem lub anyżkiem jest gatunek jednorocznej rośliny z rodziny selerowatych. Pochodzi z wschodnich obszarów basenu Morza Śródziemnego. Prawdopodobnym jego przodkiem rośliny uprawnej jest biedrzeniec kretycki (Pimpinella cretica Poir) pochodzący z wyżyn Iranu. Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

0 Recenzje

6,57 zł
Produkt dostępny

Anyż gwiaździsty nazywany również anyżem właściwym oraz anyżem gwiazdkowym, są to wysuszone owoce drzewa badian właściwy (Illicium verum Hook.). Charakteryzuje się wyjątkowym, słodkim smakiem oraz zapachem, który obok cynamonu oraz goździków kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Idealnie nadaje się w kuchni do przyprawiania zup, mięs, curry,...

0 Recenzje

8,05 zł
Produkt dostępny

Bazylia święta (Ocimum sanctum) znana również pod nazwą bazylia azjatycka oraz bazylia tulsi. Przez Hindusów nazywana jest eliksirem życia. Ze względu na swoje właściwości w medycynie Ajurwedyjskiej, zaliczana jest do roślin adaptogennych. Wspomaga działanie układu nerwowego, immunologicznego oraz sercowo-naczyniowego. Jako przyprawa stanowi skład wielu...

1 Recenzje

7,24 zł
Produkt dostępny

Bazylia święta (Ocimum sanctum), w Ajurweda znana też pod nazwą Tulsi / Tulasi, Bazylia azjatycka. Bazylia azjatycka pochodzi z tropikalnej Azji, dorasta do 1 m wysokości, należy do rodziny jasnotowatych Lamiaceae.

0 Recenzje

27,69 zł
Produkt dostępny

Bertram (Radix pyrethri) – ostry, korzeń sproszkowany - to cenna przyprawa do sosów, zup, sałatek itp. Święta Hildegarda polecała bertram jako środek na dolegliwości związane z układem trawiennym.Bertram lekarski, zwany też pierściennikiem lekarskim, to gatunek rośliny należący do rodziny astrowatych. Występuje wyłącznie w uprawie. Znane są dwa...

0 Recenzje

22,68 zł
Produkt dostępny

Bertram (Radix pyrethri) – ostry, korzeń sproszkowany - to cenna przyprawa do sosów, zup, sałatek itp. Święta Hildegarda polecała bertram jako środek na dolegliwości żołądkowo - jelitowe ułatwiający trawienie i przyswajanie składników odżywczych przy niestrawności.

1 Recenzje

6,86 zł 8,86 zł
Produkt dostępny

PROMOCJA - do wyczerpania zapasów BIO CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY (Cinnamomum ceylanicum) Cynamon Cejloński jest najbardziej szlachetną odmianą cynamonu. Swój charakterystyczny aromat i smak zawdzięcza olejkom eterycznym, znajdującym się w korze. Cynamon Cejloński jest słodszy i bardziej aromatyczny w porównaniu z innymi odmianami. Zawiera mniej kumaryny.

0 Recenzje

12,93 zł
Produkt dostępny

Cynamon to popularna przyprawa pozyskiwana z kory cynamonowca (Cinnamomum), używana głównie do przyprawiania potraw, wypieków, deserów itp. Cynamon Cejloński jest słodszy i bardziej aromatyczny w porównaniu z innymi odmianami.

0 Recenzje

8,05 zł
Produkt dostępny

0 Recenzje

13,24 zł
Produkt dostępny

Czerwona papryka jalapeno charakteryzuje się bardzo ostrym smakiem, zawiera średnio 2500 do 8000 jednostek w skali Scoville’a. Za ostry smak odpowiadają kapsaicyny – alkaloidy, które występują w całym owocu, jej największe ilości znajdują się w gniazdach nasiennych.

0 Recenzje

6,39 zł
Produkt dostępny

Kmin rzymski jest bardzo popularną przyprawą pochodzącą z dalekiego Wschodu. Nasionka kminu rzymskiego charakteryzują się gorzkawym smakiem oraz bardzo intensywnym aromatem.

0 Recenzje

3,71 zł
Produkt dostępny

Kolendra jest rośliną z rodziny baldaszkowatych (Apiaceae Lindl.). Obejmuje ona dwa gatunki, z których najbardziej popularnym jest gatunek rośliny uprawnej – (Coriandrum sativum L.). Kolendra wywodzi się z krajów Bliskiego Wschodu i Morza Śródziemnego. Obecnie jest uprawiana, m.in. w Chinach, Indiach, Pakistanie, Gruzji, Rosji, Argentynie, Europie...

Wyświetla 1 - 12 z 34 produktów