Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Nasza pamięć jest jednym z największych zalet istot ludzkich. Uczymy siebie, uczymy innych, wykorzystujemy naukę – wiedzę i umiejętności – w praktyce. Istnieje wiele sposobów na poprawę pamięci. Obok zdrowego trybu życia, ćwiczeń i zrównoważonej diety bogatej w składniki, które wpływają na działanie procesów neuroche...
Nasza pamięć jest jednym z największych zalet istot ludzkich. Uczymy siebie, uczymy innych, wykorzystujemy naukę – wiedzę i umiejętności – w praktyce. Istnieje wiele sposobów na poprawę pamięci. Obok zdrowego trybu życia, ćwiczeń i zrównoważonej diety bogatej w składniki, które wpływają na działanie procesów neurochemicznych. Dlaczego jednak należy tak bardzo dbać o pamięć?
Jednym z najważniejszych czynników wpływających na pogarszającą się pamięci jest wiek. Postępujące starzenie się organizmu, w tym komórek mózgu odpowiadających za magazynowanie pamięci, osłabia możliwości umysłu. Neuroprzekaźniki pracują ze zmniejszoną wydajnością, metabolizm spowalnia, a neurony nie transmitują między sobą informacji, jak wcześniej. Innymi winowajcami, odpowiadającymi za gorszą pamięć jest stres, metale ciężkie i inne zanieczyszczenie środowiska, a wraz z nim pokarm. Wydawałoby się, że z każdej strony czają się złodzieje pamięci. Czy w takim wypadku jest możliwe opóźnienie tego procesu lub nawet poprawa funkcji mózgu – poprawa pamięci, tzw. procesów memoryzacji?
Tak, jednym z naturalnych sposobów na wspieranie pamięci jest spożywanie żeń-szenia syberyjskiego. Obok żeń-szenia syberyjskiego, znajduje się również żeń-szeń koreański oraz ashwagandha, czyli żeń-szeń indyjski - korzeń wykorzystywany od setek lat w medycynie ajurwedyjskiej. Kolejnym produktem wpływającym pozytywnie na pamięć to chlorella, dzięki zawartości, witamin z grupy B, które pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Warto wspomnieć też o: brahmi (bacopa monieri), czy znanym miłorzębie japońskim.
Ashwagandha (Withania somnifera) rośnie w Indiach, Bangladeszu, Nepalu, Pakistanie oraz na Sri Lance. Krzew osiąga wysokość około 150 cm, charakteryzuje się żółtymi kwiatami i czerwonymi jagodami. Składnikiem aktywnym zawartym w korzeniu żeń-szenia indyjskiego są witanolidy.
Ashwagandha (Withania somnifera) rośnie w Indiach, Bangladeszu, Nepalu, Pakistanie oraz na Sri Lance. Krzew osiąga wysokość około 150 cm. Charakteryzuje się żółtymi kwiatami oraz czerwonymi jagodami. Składnikiem aktywnym zawartym w korzeniu żeń-szenia indyjskiego są witanolidy.
BIO KSM-66 Ashwagandha, ekstrakt pozyskany wyłącznie z ekologicznych korzeni ashwagandhy, standaryzowany na wysoką zawartość 5% witanolidów. Ekstrakt posiada certyfikat BIO co czyni go wyjątkowo atrakcyjnym na tle wszystkich ekstraktów z ashwagandhy na rynku.
Bacopin jest ekstraktem z indyjskiej rośliny Brahmi (Bacopa monnieri L.), która ma pozytywny wpływ na pamięć i koncentrację. Ekstrakt standaryzowany na zawartość 20 % bakozydów.
Brahmi jest pnącą, wieloletnią rośliną o mięsistych, względnie grubych liściach oraz małych cztero lub pięciopłatkowych kwiatach. Mielone liście brahmi doskonale nadaje się do picia oraz doprawiania sałatek i dań mięsnych.
Chlorek magnezu jest źródłem magnezu, dzięki czemu pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowy i mięśni, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Chlorella to zielenice występujące niemal na całej ziemi. Jej poszczególne gatunki można znaleźć zarówno w wodach słodkich, jak i w morzach oraz oceanach. Produkt posiada wysoką zawartość białka i błonnika oraz jest źródłem takich minerałów jak żelazo, potas i fosfor.
Colostrum (siara pochodzenia bydlęcego) jest wytwarzane przez samicę ssaków w pierwszych godzinach po porodzie. Produkt charakteryzuje się > 30-40 % zawartością immunoglobulin (IgG), został odtłuszczony oraz poddany sterylnej filtracji / mikrofiltracji. Produkt pobrany z pierwszego oraz drugiego dojenia, w taki sposób by młode ciele otrzymało...
BIO COLOSTRUM W PŁYNIE o zawartości Immunoglobulin (IgG) powyżej 35%. Colostrum (siara bydlęca w płynie 125 ml) wytwarzane przez samicę ssaków w pierwszych godzinach po porodzie. Oferowane płynne colostrum jest pozyskiwane z pierwszego oraz drugiego dojenia, jest naturalnym produktem, a zawarte w nim substancje nie występują w żadnym produkcie...
Miłorząb japoński (Ginkgo biloba) to jedno z najstarszych drzew na świecie. W Chinach jego liście uważane są za święte zioło. Jest używane nie tylko w medycynie tradycyjnej, ale również w kuchni chińskiej. Ginkgo charakteryzuje się zawartością między innymi flawonoidy, bioflawony, terpeny, hydroksykwasy, steroidy.
Miłorząb Japoński - jedno z najstarszych drzew na świecie, które w Chinach uważane jest za święte zioło. Używane nie tylko w medycynie tradycyjnej, ale i w chińskiej kuchni.
Ginkgo (Miłorząb Japoński) Ginkgo Biloba - roślina której liście pochodzą z najstarszego, żyjącego drzewa na świecie. W Chinach uważana jest za święte zioło i używane jest zarówno w medycynie tradycyjnej, jak i w chińskiej kuchni.