Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
BIO SOPLÓWKA JEŻOWATA (Hericium erinaceus) Gatunek grzybów należący do rodziny soplówkowatych. W Japonii oraz Chinach jest traktowana jako jeden ze specjałów tamtejszej kuchni. Grzyb jest kulistego kształtu pokryty sopelkami, inaczej zwany również Lion's mane (lwia grzywa).
Vilcacora (Uncaria tomentosa) zwana również wilka korą lub kocim pazurem, jest olbrzymią lianą o długości do 30 metrów. Jej kolce przypominają kształtem kocią łapę z pazurami.
Organiczne owoce granatu zawarte w soku pochodzą z upraw ekologicznych w Turcji. Charakteryzują się orzeźwiającym, słodko-kwaśnym smakiem, który został zachowany dzięki starannemu procesowi wytwarzania, przez który sok zachowuje wszystkie właściwości świeżo zebranych owoców.
Babka plesznik, nasiona psyllium zawierają duże ilości błonnika są również bogate w związki śluzowe. Błonnik psyllium pozyskiwany jest z rośliny Plantago psyllium L. (tzw. babki płesznik) pochodzącej z rejonu morza Śródziemnomorskiego.
Nasiona czarnuszki egipskiej, jak i olej charakteryzują się gorzkawo, pikantnym smakiem oraz intensywnym, korzennym zapachem.
Ekologiczny olej z nasion rącznika pospolitego (Ricinus communis), tłoczony na zimno.
Łuskane nasiona konopi pochodzące z kontrolowanych na każdym etapie upraw ekologicznych. Ziarna konopi stanowią wysokiej jakości żywność o bogatej zawartości aminokwasów, kwasów tłuszczowych, minerałów oraz witamin.
Moringa olejodajna (Moringa oleifera) to gatunek drzewa tropikalnego występujący w północno-zachodnich Indiach, Pakistanie, Azji, Afryce i Ameryce Południowej. Osiąga wysokość nawet do 10m i jest odporna na suszę.
Jest to mieszanka ziół według Marii Treben, w której skład wchodzą: piołun, korzeń arcydzięgla, manna, korzeń kurkumy, senes, korzeń rabarbaru, korzeń dziewięćsiłu, mirra, kamfora, szafran, kardamon, kozłek lekarski, cynamon.
Organiczny koncentrat z pozytywnymi kulturami bakterii probiotycznych.