Całe 

Nawet na diecie można cieszyć się słodkim smakiem wielu potraw! Wystarczy dodać do posiłku ulubione suszone owoce, by sprawić, że zwykłe danie stanie się przepysznym deserem. Jednocześnie otrzymamy przy tym potrawę bardzo bogatą w składniki odżywcze i pozbawioną zbędnych wypełniaczy, konserwantów, barwników oraz, co najważniejsze, białego cukru....

Nawet na diecie można cieszyć się słodkim smakiem wielu potraw! Wystarczy dodać do posiłku ulubione suszone owoce, by sprawić, że zwykłe danie stanie się przepysznym deserem. Jednocześnie otrzymamy przy tym potrawę bardzo bogatą w składniki odżywcze i pozbawioną zbędnych wypełniaczy, konserwantów, barwników oraz, co najważniejsze, białego cukru.

Nasze rodzime skarby

Często nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego ile dobrego znajduje się na naszych własnych ogródkach lub pobliskich łąkach. Korzystamy z bogatej oferty produktów sprowadzanych z najodleglejszych zakątków świata, wierząc, że to one pozwolą zachować nam długotrwałe zdrowie. Tymczasem również u nas nie brakuje wyjątkowych superfoods. Warto wcielić je do swojej diety, by uzupełnić ją w cenne składniki odżywcze. Nasze polskie owoce rosną tylko przez krótki czas w roku, dlatego warto zainteresować się ofertą produktów suszonych.

Suszony berberys to prawdziwe bogactwo antyoksydantów. Stanowi także bogate źródło witaminy C, która wspomaga odporność organizmu. Berberys stanowi świetny dodatek do codziennej owsianki.

Czarna porzeczka suszona oraz suszona dzika róża to dwa źródła witaminy C, dzięki czemu mówią o nich "pozytywne bomby ładujące dla odporności organizmu". Ponadto zawierają witaminy K, E oraz prowitaminę A, jak również antyoksydanty z grupy karotenoidów. Nadają się do sporządzania soków, nalewek oraz konfitur.

Do bardziej dzikich specjałów zaliczyć można głóg oraz jałowiec pospolity suszony. Te produkty doskonale sprawdzą się przy sporządzaniu soków i nalewek, ale również jako dodatek do mięs. Od setek lat wykorzystywane są w medycynie naturalnej.

Smakiem i aromatem zachwycają również suszone śliwki. To idealna słodycz jako przekąska oraz jako dodatek do deserów. Sprawdzają się również przy przyrządzaniu dań wytrawnych. Są źródłem witamin i składników mineralnych, takich jak witamina C, potas i wapń.

Podróż do egzotyki

Mamy również coś dla osób poszukujących nowych, bardziej egzotycznych smaków. Owoce suszone z krajów afrykańskich i azjatyckich również bogate są w wiele składników odżywczych. Przy tym cechują się bardziej słodkim smakiem, dlatego często są chętniej wybierane przez klientów.
Do najpopularniejszych owoców suszonych należą z pewnością rodzynki. Źródło potasu, magnezu, witaminy C oraz witaminy z grupy B.  Podobne właściwości mają suszone daktyle oraz figi.

Do znanych superfoods należą między innymi suszona morwa biała oraz noni. Jednym z najbogatszych znanych obecnie źródeł witaminy C są natomiast jagody Goji. Duże dawki magnezu i potasu znaleźć można natomiast w ziarnach kakaowca.

Gwarancja jakości i smaku

Wszystkie te oraz wiele innych owoców znaleźć można w sklepie NatVita. Co ważne, oferujemy w 100% owoce suszone bez cukru oraz innych zbędnych dodatków. Dostępne są u nas również suszone owoce z upraw ekologicznych posiadające certyfikaty BIO.

Więcej
Znaleziono produktów: 17
na stronie
14,90 zł
Produkt dostępny

Organiczne owoce ananasa świetnie nadają się jako przekąska, dodatek do musli, smoothies, deserów, wypieków itp. Dzięki odpowiedniemu sposobowi suszenia, krążki owocowe zachowują trochę wody, swój wyśmienity smak i aromat.

13,90 zł
Produkt dostępny

Anyż gwiaździsty nazywany również anyżem właściwym oraz anyżem gwiazdkowym, to wysuszone owoce drzewa badian właściwy (Illicium verum Hook.). Charakteryzuje się wyjątkowym, słodkim smakiem oraz zapachem, który obok cynamonu oraz goździków kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Idealnie nadaje się w kuchni do przyprawiania zup, mięs, curry, wypieków,...

11,90 zł
Produkt dostępny

Berberys należy do krzewów z rodziny berberysowatych. W Polsce rośnie dziko jako berberys pospolity, "polska cytryna". Rodzi podłużne czerwone owoce - jagody. Dojrzewa jesienią.  

12,90 zł
Produkt dostępny

Owoce daktylowca, których właściwości odżywcze docenią zwłaszcza sportowcy, ze względu na zasób cukrów prostych, będących źródłem energii. Spożywane na surowo lub jako dodatek do słodkich wypieków czy deserów. Stanowią świetny zamiennik tradycyjnych słodyczy.  

4,90 zł
Produkt chwilowo niedostępny

6,90 zł
Produkt dostępny

Ekologiczne owoce dzikiej róży (Rosaceae) znalazły zastosowanie między innymi jako przysmak. Charakteryzują się bogatą zawartością witaminy C oraz około 130 naturalnych związków chemicznych.

5,90 zł
Produkt dostępny

Dzika róża (Rosaceae) występuje jako kolczasty krzew lub pnącze z rodziny różowatych na półkuli północnej. Ma liście złożone, a owoce - szupinkowe. Owoce dzikiej róży są źródłem około 130 związków chemicznych, najbogatszym źródłem w owocach jest witamina C.

8,90 zł
Produkt dostępny

Jest to drzewo pochodzące z rodziny trudziczkowatych – Combretaceae - dorasta do 24 m wys. Owocem jest zielonożółty lub brunatny pestkowiec, jajowaty, do 2,5 cm długości. Owoc migdałecznika w Tybecie nazywany Arura - „owoc długiego życia”.

14,90 zł
Produkt dostępny

Jagody goji BIO suszone z certyfikowanej uprawy ekologicznej, to małe, czerwone owoce które posiadają wyjątkowe właściwości, rosną na krzewie o łacińskiej nazwie Lycium Barbarum (kolcowój pospolity, kolcowój szkarłatny). Roślina rośnie w Chinach, Tybecie oraz Mongolii.

11,90 zł
Produkt dostępny

Jagody goji to małe, czerwone owoce, które posiadają wyjątkowe właściwości. Rosną na krzewie o łacińskiej nazwie Lycium Barbarum (kolcowój pospolity, kolcowój szkarłatny). Roślina występuje naturalnie w Chinach, Tybecie oraz Mongolii.

12,90 zł
Produkt dostępny

Physalis - Jagody Inków, Miechunka to małe owoce znane również pod nazwą śliwka peruwiańska. Ich oryginalne pochodzenie to rejon części Andów ciągnący się od północy Chile przez Peru, Ekwador, Boliwię i Wenezuelę w kierunku równika.

17,90 zł
Produkt chwilowo niedostępny

Morwa biała (Morus alba L.) – to gatunek niewielkich drzew liściastych z rodziny morwowatych, uprawiana w wielu częściach świata. Od najdawniejszych czasów w azjatyckiej tradycji ludowej używano świeżych lub suszonych owoców morwy do słodzenia oraz barwienia napojów i potraw.

Wyświetla 1 - 12 z 17 produktów

scanner