Oleje 

Znaleziono produktów: 21
na stronie
0 Recenzje

29,90 zł
Produkt dostępny

Bio Olej Aloe Vera na bazie oleju słonecznikowego Charakteryzuje się delikatnym, jasnożółtym kolorem, posiada właściwości nawilżające, gojące, odżywcze oraz działa łagodząco na podrażnioną skórę, zmniejszając stany zapalne, umożliwiając jej regenerację. Stanowi on dodatek do wzbogacania kosmetyków np.: kremów, szamponów, odżywek oraz maseczek.

0 Recenzje

34,90 zł
Produkt dostępny

Olej arganowy (Persea americana) nazywany inaczej płynnym złotem Maroka, uznawane jest za eliksir młodości. Zastosowanie znajduje w kosmetyce, medycynie oraz w celach kulinarnych. Olejek charakteryzuje się ciemnozłotym kolorem oraz delikatnym orzechowym zapachem.

3 Recenzje

9,90 zł
Produkt dostępny

BIO OLEJ KOKOSOWY BEZZAPACHOWY. Składniki: 100 % Bio olej ze świeżych orzechów kokosowych (Cocos nucifera). Bio - certyfikowane produkty ekologiczne. *Zapach z oleju kokosowego został wytrącony za pomocą pary wodnej.

2 Recenzje

13,90 zł
Produkt dostępny

BIO OLEJ KOKOSOWY EXTRA VIRGIN tłoczony na zimno. Orzechy zostają poddane procesowi tłoczenia na zimno do maksymalnie 72h po zebraniu.

1 Recenzje

89,90 zł
Produkt dostępny

Olej CBD 4% z konopi Cannabis Sativa L. Olej otrzymywany poprzez ekstrakcje nadkrytycznym CO2 (SFE - supercritical fluid extraction), dzięki czemu ekstrakt został pozyskany bez użycia zbędnych środków chemicznych oraz termicznych, które mogłyby wpłynąć na jakość końcowego produktu. Jest to bardzo ważne, główne kryterium przy wyborze takiego produktu.

0 Recenzje

33,90 zł
Produkt dostępny

MCT jest skrótem od angielskiego terminu „Medium-chain triglycerides” i oznacza trójglicerydy o średniej długości łańcucha (trójglicerydy średniołańcuchowe). Są one organicznymi związkami chemicznymi, należą do lipidów (tłuszczów prostych). Bogate źródła korzystnych MCT obejmują olej olej kokosowy i olej z ziaren palmowych.

0 Recenzje

22,90 zł
Produkt dostępny

Organiczne nasiona drzewa migdałowego  zostały wytłoczone metodą na zimno, dzięki czemu olej zachował wszystkie substancje aktywne. W branży kosmetycznej wykorzystywany do kremów, mydeł, mieszanek olejowych, perfum itp. Składa się głównie z kwasu oleinowego i linolowego.  

0 Recenzje

15,90 zł 17,90 zł
Produkt dostępny

Organiczny olej Neem (Miodla indyjska) – kolorystycznie od ciemnożółtego do brązowego, ciągliwy, o charakterystycznym, intensywnym zapachu, otrzymywany z tłoczonych na zimno nasion miodli indyjskiej (Melia azadirachta - Azadirachta indica).

0 Recenzje

11,90 zł
Produkt dostępny

Ekologiczny olej z nasion rącznika pospolitego (Ricinus communis), tłoczony na zimno. Wzmacnia rzęsy i brwi, uelastycznia i pobudza ich porost.

0 Recenzje

24,90 zł
Produkt dostępny

Olej z czarnuszki o barwie miodowej do ciemnobrązowej, otrzymywany z tłoczenia nasion czarnuszki siewnej (Nigella sativa) na zimno. Lekko gorzkawy, intensywny, charakterystyczny dla nasion czarnuszki smak, o intensywnym, korzennym zapachu.Pełni funkcję przeciwutleniacza, który stabilizuje i chroni nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy wchodzące w...

0 Recenzje

14,90 zł
Produkt dostępny

Organiczny olej pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno z kwiatów krokosza barwierskiego (Carthamus Tinctorius). Charakteryzuje się najwyższą zawartością kwasu linolowego (omega 6) ze wszystkich olejów roślinnych. Olej idealnie nadaje się do konsumpcji na surowo, jak również do bezpośredniej pielęgnacji skóry, jako dodatek do kąpieli oraz do komponowania...

Wyświetla 1 - 12 z 21 produktów