Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Tradycyjne przepisy z wykorzystaniem tych aromatycznych składników przekazywane są z pokolenia na pokolenie. I choć ziołolecznictwo nie zastąpi wizyty w gabinecie lekarskim, regularne picie ziołowych naparów może wesprzeć organizm. Na rynku jest dostępny duży wybór takich produktów jak bio kapsułki, czy zioła.
Tradycyjne przepisy z wykorzystaniem tych aromatycznych składników przekazywane są z pokolenia na pokolenie. I choć ziołolecznictwo nie zastąpi wizyty w gabinecie lekarskim, regularne picie ziołowych naparów może wesprzeć organizm. Na rynku jest dostępny duży wybór takich produktów jak bio kapsułki, czy zioła.
Zdrowa dieta powinna być odpowiednio zbilansowana, dostosowana do poziomu życiowej aktywności i bogata w witaminy. Trudno spełnić ten ostatni warunek, kiedy na sklepowych półkach brakuje świeżych, ekologicznych warzyw i owoców, uprawianych z troską o wysoką jakość końcową. Mogą one zostać wzbogacone przez bio kapsułki, które są stworzone z naturalnych składników.
W zimowych miesiącach, gdy ludzki organizm jest narażony na znaczący spadek odporności, warto sięgnąć po produkty będące źródłem witaminy C.
Zdrowa kuchnia bazuje na najwyższej jakości produktach. Ogromną rolę odgrywają więc świeże warzywa, owoce z naturalnych upraw, oraz inne produkty wolne od chemicznych substancji i dobrej jakości ryby, ze sprawdzonych źródeł. Cennym urozmaiceniem smacznej kuchni są niewątpliwie zioła. Wystarczy zaledwie szczypta, aby potrawa zyskała głębię smaku i aromatu.
Wraz ze wzrostem świadomości konsumentów, rośnie również popularność naturalnych środków.
Należy pamiętać, że zarówno zioła wspomagające, bio kapsułki, jak również zdrowe zioła nie zastępują zbilansowanej diety, a jedynie stanowią jej cenne uzupełnienie w dzisiejszym świecie słabych jakościowo produktów spożywczych o niskiej zawartości witamin, minerałów oraz innych ważnych składników.
Sok ze świeżych, całych liści Aloe Feroxu, rośliny rosnącej w Meksyku. Sok z dzikiego aloesu charakteryzuje się delikatnym smakiem i jest bezpośrednio wyciskany z liści (NFC).
Andrographis paniculata inaczej Kalamegha, jest azjatycką rośliną, która charakteryzuje się pozytywnym wpływem na wątrobę oraz układ oddechowy. Dodatkowo wykazuje właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne.
Anyż gwiaździsty nazywany również anyżem właściwym oraz anyżem gwiazdkowym, to wysuszone owoce drzewa badian właściwy (Illicium verum Hook.). Charakteryzuje się wyjątkowym, słodkim smakiem oraz zapachem, który obok cynamonu oraz goździków kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Idealnie nadaje się w kuchni do przyprawiania zup, mięs, curry, wypieków,...
Arcydzięgiel chiński (Angelica sinesis) jest rośliną z rodziny selerowatych (Apiaceae). Występuje naturalnie w Chinach (prowincje: Gansu, Hubei, Shaanxi, Syczuan, Junnan).
Ashwagandha (Withania somnifera) rośnie w Indiach, Bangladeszu, Nepalu, Pakistanie oraz na Sri Lance. Krzew osiąga wysokość około 150 cm, charakteryzuje się żółtymi kwiatami i czerwonymi jagodami. Składnikiem aktywnym zawartym w korzeniu żeń-szenia indyjskiego są witanolidy.
Ashwaghanda znana jest także jako wiśnia Winter, Kanaje Hindi, Ajaghanda.
Ashwagandha (Withania somnifera) rośnie w Indiach, Bangladeszu, Nepalu, Pakistanie oraz na Sri Lance. Krzew osiąga wysokość około 150 cm. Charakteryzuje się żółtymi kwiatami oraz czerwonymi jagodami. Składnikiem aktywnym zawartym w korzeniu żeń-szenia indyjskiego są witanolidy.
ASHWAGANDHA (Withania somnifera) KORZEŃ POCIĘTY Ashwaghanda znana jest także jako wiśnia Winter, Kanaje Hindi, Ajaghanda. W języku polskim jest określana jako Witania ospała, Śpioszyn lekarski lub żeń szeń indyjski.
BIO KSM-66 Ashwagandha, ekstrakt pozyskany wyłącznie z ekologicznych korzeni ashwagandhy, standaryzowany na wysoką zawartość 5% witanolidów. Ekstrakt posiada certyfikat BIO co czyni go wyjątkowo atrakcyjnym na tle wszystkich ekstraktów z ashwagandhy na rynku.
Witamina C. Organiczny związek chemiczny z grupy askorbinianów, sól kwasu askorbinowego i sodu. W jednym gramie znajduje się 0,89 g kwasu askorbinowego.
Astaksantyna jest organicznym związkiem chemicznym z grupy karotenoidów, rozpuszcza się w tłuszczach. Naturalnie występuje w algach i fitoplanktonie. Nasza astaksantyna pochodzi z ekologicznych upraw o bardzo wysokim stężeniu, jako jedna z niewielu produktów dostępnych na rynku.
Najwyższej jakości naturalny, ałtajski miód gryczany z nieskażonych, niesamowicie czystych terenów Syberii, a konkretnie Ałtaju, gdzie nie używa się pestycydów. Jest to obszar nieskażony. 100% naturalny miód o niezwykle cennych wartościach i parametrach odżywczych.