Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Zdrowa dieta to podstawa. Z tego powodu warto dbać o to, aby nie zabrakło w niej niezbędnych składników. Oprócz węglowodanów i białek dużą rolę odgrywa również tłuszcz, którego popularną postacią są oleje. Warto zadbać, aby był to zdrowy olej, który będzie miał doskonały smak i aromat.
Zdrowa dieta to podstawa. Z tego powodu warto dbać o to, aby nie zabrakło w niej niezbędnych składników. Oprócz węglowodanów i białek dużą rolę odgrywa również tłuszcz, którego popularną postacią są oleje. Warto zadbać, aby był to zdrowy olej, który będzie miał doskonały smak i aromat.
Zdrowy styl życia staje się coraz bardziej popularnym trendem. Jednak i tutaj nietrudno wpaść w pułapkę. Wiele diet prowadzących do utraty wagi ogranicza spożycie tłuszczu do minimum. Osoby, które pragną cieszyć się idealną sylwetką, często eliminują tłuszcz ze swojego jadłospisu. Jest to jednak błąd – lepiej postawić na zdrowy olej!
Całkowita eliminacja tłuszczów z diety jest bardzo niekorzystna dla organizmu. Wystarczy wspomnieć, że witaminy A, D, E i K rozpuszczają się jedynie w tłuszczach i dzięki nim ludzki organizm może przyswoić te dobroczynne składniki. Zdrowy olej jest więc idealnym rozwiązaniem.
Nieprzyjaciółmi człowieka są przede wszystkim tłuszcze nasycone i tłuszcze trans, które – spożywane w nadmiernej ilości – są bardzo niekorzystne dla zdrowia. Zdrowy olej jest szeroko dostępny na rynku w bardzo wielu wariantach. Dzięki niemu potrawy zachowają doskonały smak, a przy tym będą wciąż bogate w składniki odżywcze.
W diecie bogatej w zdrowe tłuszcze nie może więc zabraknąć takich produktów jak oleje BIO. Są one pozyskiwane w naturalny sposób, tłoczone na zimno, a zawartość kwasów tłuszczowych omega 3 jest w nich bardzo wysoka. Wśród nich znajdziemy między innymi: olej kokosowy, olej z czarnuszki czy olej konopny.
Oleje BIO wpływają korzystnie na smak i wartość przyrządzanych potraw. Na rynku można odnaleźć mnóstwo produktów typu olejów BIO. Są one szeroko dostępne i nie wymagają dużych nakładów finansowych.
Na sklepowych półkach można znaleźć wiele rodzajów zdrowych odmian oleju. Jest ich na tyle dużo, że można swobodnie eksperymentować ze smakami i zapachami poszczególnych rodzajów. Popularny olej eko to oczywiście olej kokosowy, do którego przekonało się już bardzo wiele osób. Oprócz tego oferowane są oleje: aloe vera, arganowy, kokosowy, migdałowy, konopny, rycynowy, z orzecha włoskiego, czarnuszki czy pestek dyni.
Olej eko niejedno ma więc imię. W gąszczu produktów każdy znajdzie coś dla siebie. Można pozwolić sobie na eksperymenty i wybór najlepszego smaku i aromatu. Dlatego nie warto z niego rezygnować w imię utraty jak największej liczby zbędnych kilogramów, ponieważ nie odkłada się w tkankę tłuszczową.
Astaksantyna jest organicznym związkiem chemicznym z grupy karotenoidów, rozpuszcza się w tłuszczach. Naturalnie występuje w algach i fitoplanktonie. Nasza astaksantyna pochodzi z ekologicznych upraw o bardzo wysokim stężeniu, jako jedna z niewielu produktów dostępnych na rynku.
Macerat to olejowy wyciąg z zół i kwiatów. żywokost lekarski jest rośliną wieloletnią, z rodziny ogóreczników. Rośnie na terenach podmokłych i charakteryzuje się fioletowymi kwiatami. Macerat z żywokostu lekarskiego w oleju tłoczonym na zimno z nasion słonecznika polecany jest do skóry wrażliwej i suchej.
Olej jojoba pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno organicznych nasion krzewu Simmondsia Chinensis. Proces ten pozwala na zachowanie bogactwa składników w oleju.
BIO OLEJ KOKOSOWY BEZZAPACHOWY. Składniki: 100 % Bio olej ze świeżych orzechów kokosowych (Cocos nucifera) bezzapachowy. Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.*zapach kokosa oraz jego smak został oddzielony od oleju za pomocą pary wodnej, bez użycia zbędnych substancji chemicznych.Propozycja spożycia: stosować do smażenia, gotowania oraz pieczenia.
BIO OLEJ KOKOSOWY EXTRA VIRGIN, tłoczony na zimno. Organiczne orzechy zostają poddane procesowi tłoczenia na zimno w miejscu ich zebrania, co zdecydowanie odróżnia olej na tle wielu olei z kokosa, które są tłoczone po wielu tygodniach lub nawet miesiącach po imporcie orzechów do Europy.
MCT jest skrótem od angielskiego terminu „medium-chain triglycerides” i oznacza trójglicerydy o średniej długości łańcucha (trójglicerydy średniołańcuchowe). Są one organicznymi związkami chemicznymi, należącymi do lipidów (tłuszczów prostych). Bogate źródła korzystnych MCT obejmują te, które pochodzą z oleju kokosowego.
Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT (Medium Chain Triglicerides) zaliczane do tłuszczów prostych, zwane również lipidami, charakteryzują się łatwą przyswajalnością i nie odkładają się w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. Idealnie nadaje się do diety ketogenicznej.
Organiczny olej Neem (Miodla indyjska) – kolorystycznie od ciemnożółtego do brązowego, ciągliwy, o charakterystycznym, intensywnym zapachu, otrzymywany z tłoczonych na zimno nasion miodli indyjskiej (Melia azadirachta - Azadirachta indica). Olej został poddany procesowi filtracji.
OMEGA 3+6+9 + WITAMINY A, D3, E, K Stanowi skoncentrowane, bogate i naturalne źródło kwasów Omega 3+6+9 wyizolowanych w wyniku estryfikacji oleju lnianego o wysokiej czystości w formie monoestrów zapewniających znakomitą zdolność wchłaniania przez organizm.
Ekologiczny olej z nasion rącznika pospolitego (Ricinus communis), tłoczony na zimno.
Zimnotłoczony olej z czarnuszki siewnej został zakapsułkowany w kapsułki wegańskie. Zawiera w swoim składzie również naturalną witaminę E.