Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Zdrowa dieta to podstawa. Z tego powodu warto dbać o to, aby nie zabrakło w niej niezbędnych składników. Oprócz węglowodanów i białek dużą rolę odgrywa również tłuszcz, którego popularną postacią są oleje. Warto zadbać, aby był to zdrowy olej, który będzie miał doskonały smak i aromat.
Zdrowa dieta to podstawa. Z tego powodu warto dbać o to, aby nie zabrakło w niej niezbędnych składników. Oprócz węglowodanów i białek dużą rolę odgrywa również tłuszcz, którego popularną postacią są oleje. Warto zadbać, aby był to zdrowy olej, który będzie miał doskonały smak i aromat.
Zdrowy styl życia staje się coraz bardziej popularnym trendem. Jednak i tutaj nietrudno wpaść w pułapkę. Wiele diet prowadzących do utraty wagi ogranicza spożycie tłuszczu do minimum. Osoby, które pragną cieszyć się idealną sylwetką, często eliminują tłuszcz ze swojego jadłospisu. Jest to jednak błąd – lepiej postawić na zdrowy olej!
Całkowita eliminacja tłuszczów z diety jest bardzo niekorzystna dla organizmu. Wystarczy wspomnieć, że witaminy A, D, E i K rozpuszczają się jedynie w tłuszczach i dzięki nim ludzki organizm może przyswoić te dobroczynne składniki. Zdrowy olej jest więc idealnym rozwiązaniem.
Nieprzyjaciółmi człowieka są przede wszystkim tłuszcze nasycone i tłuszcze trans, które – spożywane w nadmiernej ilości – są bardzo niekorzystne dla zdrowia. Zdrowy olej jest szeroko dostępny na rynku w bardzo wielu wariantach. Dzięki niemu potrawy zachowają doskonały smak, a przy tym będą wciąż bogate w składniki odżywcze.
W diecie bogatej w zdrowe tłuszcze nie może więc zabraknąć takich produktów jak oleje BIO. Są one pozyskiwane w naturalny sposób, tłoczone na zimno, a zawartość kwasów tłuszczowych omega 3 jest w nich bardzo wysoka. Wśród nich znajdziemy między innymi: olej kokosowy, olej z czarnuszki czy olej konopny.
Oleje BIO wpływają korzystnie na smak i wartość przyrządzanych potraw. Na rynku można odnaleźć mnóstwo produktów typu olejów BIO. Są one szeroko dostępne i nie wymagają dużych nakładów finansowych.
Na sklepowych półkach można znaleźć wiele rodzajów zdrowych odmian oleju. Jest ich na tyle dużo, że można swobodnie eksperymentować ze smakami i zapachami poszczególnych rodzajów. Popularny olej eko to oczywiście olej kokosowy, do którego przekonało się już bardzo wiele osób. Oprócz tego oferowane są oleje: aloe vera, arganowy, kokosowy, migdałowy, konopny, rycynowy, z orzecha włoskiego, czarnuszki czy pestek dyni.
Olej eko niejedno ma więc imię. W gąszczu produktów każdy znajdzie coś dla siebie. Można pozwolić sobie na eksperymenty i wybór najlepszego smaku i aromatu. Dlatego nie warto z niego rezygnować w imię utraty jak największej liczby zbędnych kilogramów, ponieważ nie odkłada się w tkankę tłuszczową.
Astaksantyna została pozyskana z alg Haematococcus pluviakis, które są wolne od toksyn. Rosną w miejscu, gdzie przestrzegane są zasady GMP, ISO, HACCP, Kosher & Halal, co warunkuje najwyższą jakość produkt.
Macerat to olejowy wyciąg z zół i kwiatów. żywokost lekarski jest rośliną wieloletnią, z rodziny ogóreczników. Rośnie na terenach podmokłych i charakteryzuje się fioletowymi kwiatami. Macerat z żywokostu lekarskiego w oleju tłoczonym na zimno z nasion słonecznika polecany jest do skóry wrażliwej i suchej.
Organiczny, tłoczony na zimno olej aloe vera na bazie oleju ziaren słonecznika, charakteryzuje się delikatnym, jasnożółtym kolorem.
Bio Olej Aloe Vera na bazie oleju słonecznikowego charakteryzuje się delikatnym, jasnożółtym kolorem.Polecany do skóry suchej i wrażliwej. Stanowi on dodatek do wzbogacania kosmetyków np.: kremów, szamponów, odżywek oraz maseczek.
Tłoczony na zimno organiczny olej z ziaren arganowca charakteryzuje się złotym kolorem i orzechowym aromatem. Zaliczany jest do najwytrawniejszych olejów jadalnych.
Olej arganowy (Persea americana) nazywany inaczej płynnym złotem Maroka, uznawane jest za eliksir młodości. Zastosowanie znajduje w kosmetyce, medycynie oraz w celach kulinarnych. Olejek charakteryzuje się ciemnozłotym kolorem oraz delikatnym orzechowym zapachem.
Olej jojoba pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno organicznych nasion krzewu Simmondsia Chinensis. Proces ten pozwala na zachowanie bogactwa składników w oleju.
BIO OLEJ KOKOSOWY BEZZAPACHOWY. Składniki: 100 % Bio olej ze świeżych orzechów kokosowych (Cocos nucifera). Bio - certyfikowane produkty ekologiczne. Propozycja spożycia: Stosować do smażenia, gotowania oraz pieczenia.
BIO OLEJ KOKOSOWY EXTRA VIRGIN, tłoczony na zimno. Organiczne orzechy zostają poddane procesowi tłoczenia na zimno od 24h do maksymalnie 72h po ich zebraniu. Co odróżnia olej na tle wielu olei z kokosa, które są tłoczone po tygodniach lub nawet miesiącach.
MCT jest skrótem od angielskiego terminu „medium-chain triglycerides” i oznacza trójglicerydy o średniej długości łańcucha (trójglicerydy średniołańcuchowe). Są one organicznymi związkami chemicznymi, należącymi do lipidów (tłuszczów prostych). Bogate źródła korzystnych MCT obejmują te, które pochodzą z oleju kokosowego.
Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT (Medium Chain Triglicerides) zaliczane do tłuszczów prostych, zwane również lipidami, charakteryzują się łatwą przyswajalnością i nie odkładają się w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej.