Oleje 

Znaleziono produktów: 18
na stronie

44,63 zł
Produkt dostępny

Masło kakaowe uzyskuje się poprzez tłoczenie na ciepło oczyszczonych ziaren kakaowca, uzyskanych z jego dojrzałych owoców.Masło kakaowe jest jednym z bardziej stabilnych tłuszczów, zawiera naturalne przeciwutleniacze zapobiegające jełczeniu, a w konsekwencji umożliwiające przechowywanie masła kakaowego bez dodatku konserwantów przez okres wielu lat.

6,42 zł
Produkt dostępny

Masło kakaowe w pastylkach (syn. tłuszcz kakaowy, olej kakaowy, łac. Oleum Cacao, Oleum Theobromatis, Butyrum Cacao) – jadalny, stały tłuszcz roślinny otrzymywany z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego Theobroma cacao L., stanowi około 50% suchej masy nasion. Dojrzałe owoce kakaowca są ścinane i w celu uzyskania masła kakaowego oczyszczone ziarna...

24,31 zł
Produkt dostępny

Bio Olej Aloe Vera na bazie oleju słonecznikowego Charakteryzuje się delikatnym, jasnożółtym kolorem, posiada właściwości nawilżające, gojące, odżywcze oraz działa łagodząco na podrażnioną skórę, zmniejszając stany zapalne, umożliwiając jej regenerację. Stanowi on dodatek do wzbogacania kosmetyków np.: kremów, szamponów, odżywek oraz maseczek.  

28,37 zł
Produkt dostępny

Olej arganowy (Persea americana) nazywany inaczej płynnym złotem Maroka, uznawane jest za eliksir młodości. Zastosowanie znajduje w kosmetyce, medycynie oraz w celach kulinarnych. Olejek charakteryzuje się ciemnozłotym kolorem oraz delikatnym orzechowym zapachem.

24,31 zł
Produkt dostępny

Olej jojoba pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion krzewu Simmondsia Chinensis. Proces ten pozwala na zachowanie bogactwa składników w oleju.

8,48 zł
Produkt dostępny

BIO OLEJ KOKOSOWY BEZZAPACHOWY. Składniki: 100 % Bio olej ze świeżych orzechów kokosowych (Cocos nucifera). Bio - certyfikowane produkty ekologiczne. *Zapach z oleju kokosowego został wytrącony za pomocą pary wodnej.

31,39 zł
Produkt dostępny

MCT jest skrótem od angielskiego terminu „Medium-chain triglycerides” i oznacza trójglicerydy o średniej długości łańcucha (trójglicerydy średniołańcuchowe). Są one organicznymi związkami chemicznymi, należą do lipidów (tłuszczów prostych). Bogate źródła korzystnych MCT obejmują olej olej kokosowy i olej z ziaren palmowych.

14,55 zł
Produkt dostępny

Organiczny olej Neem (Miodla indyjska) – kolorystycznie od ciemnożółtego do brązowego, ciągliwy, o charakterystycznym, intensywnym zapachu, otrzymywany z tłoczonych na zimno nasion miodli indyjskiej (Melia azadirachta - Azadirachta indica).

9,67 zł
Produkt dostępny

Ekologiczny olej z nasion rącznika pospolitego (Ricinus communis), tłoczony na zimno. Wzmacnia rzęsy i brwi, uelastycznia i pobudza ich porost.

20,24 zł
Produkt dostępny

Olej z czarnuszki o barwie miodowej do ciemnobrązowej, otrzymywany z tłoczenia nasion czarnuszki siewnej (Nigella sativa) na zimno. Lekko gorzkawy, intensywny, charakterystyczny dla nasion czarnuszki smak, o intensywnym, korzennym zapachu.Pełni funkcję przeciwutleniacza, który stabilizuje i chroni nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy wchodzące w...

34,19 zł
Produkt dostępny

Nasiona czarnuszki egipskiej, jak i olej charakteryzują się gorzkawo, pikantnym smakiem oraz intensywnym, korzennym zapachem. Olej z czarnuszki pełni funkcję przeciwutleniacza, który stabilizuje oraz chroni nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy wchodzące w skład błon komórkowych, które uszkadzane są przez wolne rodniki.

Wyświetla 1 - 12 z 18 produktów