Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Zdrowa dieta to podstawa. Z tego powodu warto dbać o to, aby nie zabrakło w niej niezbędnych składników. Oprócz węglowodanów i białek dużą rolę odgrywa również tłuszcz, którego popularną postacią są oleje. Warto zadbać, aby był to zdrowy olej, który będzie miał doskonały smak i aromat.
Zdrowa dieta to podstawa. Z tego powodu warto dbać o to, aby nie zabrakło w niej niezbędnych składników. Oprócz węglowodanów i białek dużą rolę odgrywa również tłuszcz, którego popularną postacią są oleje. Warto zadbać, aby był to zdrowy olej, który będzie miał doskonały smak i aromat.
Zdrowy styl życia staje się coraz bardziej popularnym trendem. Jednak i tutaj nietrudno wpaść w pułapkę. Wiele diet prowadzących do utraty wagi ogranicza spożycie tłuszczu do minimum. Osoby, które pragną cieszyć się idealną sylwetką, często eliminują tłuszcz ze swojego jadłospisu. Jest to jednak błąd – lepiej postawić na zdrowy olej!
Całkowita eliminacja tłuszczów z diety jest bardzo niekorzystna dla organizmu. Wystarczy wspomnieć, że witaminy A, D, E i K rozpuszczają się jedynie w tłuszczach i dzięki nim ludzki organizm może przyswoić te dobroczynne składniki. Zdrowy olej jest więc idealnym rozwiązaniem.
Nieprzyjaciółmi człowieka są przede wszystkim tłuszcze nasycone i tłuszcze trans, które – spożywane w nadmiernej ilości – są bardzo niekorzystne dla zdrowia. Zdrowy olej jest szeroko dostępny na rynku w bardzo wielu wariantach. Dzięki niemu potrawy zachowają doskonały smak, a przy tym będą wciąż bogate w składniki odżywcze.
W diecie bogatej w zdrowe tłuszcze nie może więc zabraknąć takich produktów jak oleje BIO. Są one pozyskiwane w naturalny sposób, tłoczone na zimno, a zawartość kwasów tłuszczowych omega 3 jest w nich bardzo wysoka. Wśród nich znajdziemy między innymi: olej kokosowy, olej z czarnuszki czy olej konopny.
Oleje BIO wpływają korzystnie na smak i wartość przyrządzanych potraw. Na rynku można odnaleźć mnóstwo produktów typu olejów BIO. Są one szeroko dostępne i nie wymagają dużych nakładów finansowych.
Na sklepowych półkach można znaleźć wiele rodzajów zdrowych odmian oleju. Jest ich na tyle dużo, że można swobodnie eksperymentować ze smakami i zapachami poszczególnych rodzajów. Popularny olej eko to oczywiście olej kokosowy, do którego przekonało się już bardzo wiele osób. Oprócz tego oferowane są oleje: aloe vera, arganowy, kokosowy, migdałowy, konopny, rycynowy, z orzecha włoskiego, czarnuszki czy pestek dyni.
Olej eko niejedno ma więc imię. W gąszczu produktów każdy znajdzie coś dla siebie. Można pozwolić sobie na eksperymenty i wybór najlepszego smaku i aromatu. Dlatego nie warto z niego rezygnować w imię utraty jak największej liczby zbędnych kilogramów, ponieważ nie odkłada się w tkankę tłuszczową.
Astaksantyna jest organicznym związkiem chemicznym z grupy karotenoidów, rozpuszcza się w tłuszczach. Naturalnie występuje w algach i fitoplanktonie. Nasza astaksantyna pochodzi z ekologicznych upraw o bardzo wysokim stężeniu, jako jedna z niewielu produktów dostępnych na rynku.
Lecytyna z niemodyfikowanych genetycznie ziaren soi, jest mieszaniną związków głównie o charakterze lipidowym, z których najważniejszymi są fosfolipidy (cholina, inozytol, seryna). Występują naturalnie niemalże w każdej komórce organizmu. Lecytyna bierze udział w wielu procesach metabolicznych, wspomaga działanie układu nerwowego i trawiennego oraz...
Macerat to olejowy wyciąg z zół i kwiatów. żywokost lekarski jest rośliną wieloletnią, z rodziny ogóreczników. Rośnie na terenach podmokłych i charakteryzuje się fioletowymi kwiatami. Macerat z żywokostu lekarskiego w oleju tłoczonym na zimno z nasion słonecznika polecany jest do skóry wrażliwej i suchej.
Nasze ekologiczne masło poddawane jest długiemu procesowi klarowania, by usunąć z niego precyzyjnie m.in. kazeinę i laktozę. Charakteryzuje się delikatnym, orzechowym aromatem i smakiem. Usunięte frakcje białkowe oraz woda z masła Ghee powoduje, że nadaje się świetnie do kuchni, w tym również do obróbek termicznych.
Olej jojoba pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno organicznych nasion krzewu Simmondsia Chinensis. Proces ten pozwala na zachowanie bogactwa składników w oleju.
BIO OLEJ KOKOSOWY BEZZAPACHOWY. Składniki: 100 % Bio olej ze świeżych orzechów kokosowych (Cocos nucifera) bezzapachowy. Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.*zapach kokosa oraz jego smak został oddzielony od oleju za pomocą pary wodnej, bez użycia zbędnych substancji chemicznych.Propozycja spożycia: stosować do smażenia, gotowania oraz pieczenia.
BIO OLEJ KOKOSOWY EXTRA VIRGIN, tłoczony na zimno. Organiczne orzechy zostają poddane procesowi tłoczenia na zimno w miejscu ich zebrania, co zdecydowanie odróżnia olej na tle wielu olei z kokosa, które są tłoczone po wielu tygodniach lub nawet miesiącach po imporcie orzechów do Europy.
Olej lniany standaryzowany na zawartość kwasu alfa linolowego omega 3, który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu krążenia, regulację cholesterolu oraz pracę mózgu. Pomaga w zmniejszaniu stanów zapalnych w organizmie.
MCT jest skrótem od angielskiego terminu „medium-chain triglycerides” i oznacza trójglicerydy o średniej długości łańcucha (trójglicerydy średniołańcuchowe). Są one organicznymi związkami chemicznymi, należącymi do lipidów (tłuszczów prostych). Bogate źródła korzystnych MCT obejmują te, które pochodzą z oleju kokosowego.
Olej MCT z kokosa BIO. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT (Medium Chain Triglicerides) zaliczane do tłuszczów prostych, zwane również lipidami, charakteryzują się łatwą przyswajalnością i nie odkładają się w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. Idealnie nadaje się do diety ketogenicznej.
Organiczny olej Neem (Miodla indyjska) – kolorystycznie od ciemnożółtego do brązowego, ciągliwy, o charakterystycznym, intensywnym zapachu, otrzymywany z tłoczonych na zimno nasion miodli indyjskiej (Melia azadirachta - Azadirachta indica). Olej został poddany procesowi filtracji.