Olej Rycynowy BIO zimnotłoczony

Pojemność (ml)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 9,67 zł

Ekologiczny olej z nasion rącznika pospolitego (Ricinus communis), tłoczony na zimno. Wzmacnia rzęsy i brwi, uelastycznia i pobudza ich porost.

Olej rycynowy jest praktycznie bezbarwny, bez smaku i charakteryzuje się wysoką lepkością, dlatego też jest tak bardzo ceniony w przemyśle kosmetycznym. Używany w produktach do pielęgnacji włosów, rzęs (jako komponent tuszu do rzęs), ust (składnik błyszczyku, szminki), skóry (nawilżające olejki do kąpieli itp.). Nawilża i odżywia skórę, świetnie sprawdza się do suchych stóp lub dłoni. Nawilża, przyciemnia, zapobiega łamaniu oraz rozdwajaniu włosów, wspomaga ich rozczesywanie. Świetny na paznokcie. Można go również stosować w formie okładu na bolące miejsca. Po rozprowadzeniu na skórze twarzy szybko się wchłania i jest matowy. Świetny jako podkład pod makijaż. Olej rycynowy używany jest w medycynie oraz farmacji z powodu jego działania przeczyszczającego.

 

Skład: 100 % Bio olej rycynowy (Ricinus communis), tłoczony na zimno, filtrowany.


W swoim składzie zawiera poszczególne kwasy tłuszczowe:

kwas palmitynowy 1,0%
kwas stearynowy 1.2%
kwas oleinowy 3.1%
(hydroksy) kwas rycynolowy 89,4%
kwas linolowy 4.2%
kwas linolenowy 0,4%
kwas eikosenoinowy 0.2%

Sposób użycia: stosować do skóry suchej, podrażnionej, przesuszonej, szorstkiej i spękanej, jako odżywkę do włosów oraz do komponowania własnych kosmetyków.

 

Przechowywać w suchym ciemnym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Napisz opinię

Olej Rycynowy BIO zimnotłoczony

Olej Rycynowy BIO zimnotłoczony

Ekologiczny olej z nasion rącznika pospolitego (Ricinus communis), tłoczony na zimno. Wzmacnia rzęsy i brwi, uelastycznia i pobudza ich porost.

scanner