Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponie...
Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponieważ wiemy, że tylko najwyższej jakości zioła pozwolą cieszyć się w pełni ich właściwościami.
W naszej ofercie znajdują się między innymi kwiaty i liście, z których możecie samodzielnie przygotować ziołowy napar. Idealnie nadają się do tego liście czystka czy mięty pieprzowej. Napar z hibiskusa urozmaici zimowe herbatki. W ofercie posiadamy również popularną Yerba Mate czy Guayuse. Polecamy również filiżankę herbaty z suszoną lawendą czy też melisą.
W naszej ofercie przypraw znajdują się zarówno całe ziarna, jak i produkty zmielone, ułatwiające dozowanie. Najważniejszą przyprawą w naszym sklepie jest sól. Mamy w ofercie kilka rodzai soli: himalajska różowa miałka, himalajska różowa drobnoziarnista, himalajską różową gruboziarnistą, sól kłodawska różowa miałka oraz sól kłodawska różowa gruboziarnista, pochodząca z Polski, która posiada najwięcej cennych minerałów oraz jest najczystszą ze wszystkich gatunków soli wydobywanych na świecie. To nie tylko cenna przyprawa, ale również ważna baza dla różnego rodzaju płukanek do gardła lub domowych kosmetyków. Posiadamy również sól kłodawską do zmywarek zmiękczająca wodę oraz zawierająca wysoką zawartość chlorku sodu (NaCl). Niezastąpionym dodatkiem w kuchni indyjskiej są ziarna kolendry, kozieradki a także kora cynamonowa. Ta ostatnia jest również świetnym dodatkiem do grzanego wina lub herbaty, nie wspominając już o wyrobach cukierniczych. Miłośnicy kuchni dalekowschodniej mogą dostać u nas trawę cytrynową, której pocięte suszone łodygi świetnie się sprawdzają jako podstawa naparu lub jako dodatek do potraw azjatyckich. Nie zabraknie również tak popularnych przypraw jak suszona bazylia, pieprz ziarnisty, kurkuma, imbir itp.
Anyż gwiaździsty nazywany również anyżem właściwym oraz anyżem gwiazdkowym, to wysuszone owoce drzewa badian właściwy (Illicium verum Hook.). Charakteryzuje się wyjątkowym, słodkim smakiem oraz zapachem, który obok cynamonu oraz goździków kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Idealnie nadaje się w kuchni do przyprawiania zup, mięs, curry, wypieków,...
Arcydzięgiel chiński (Angelica sinesis) jest rośliną z rodziny selerowatych (Apiaceae). Występuje naturalnie w Chinach (prowincje: Gansu, Hubei, Shaanxi, Syczuan, Junnan).
Ashwaghanda znana jest także jako wiśnia Winter, Kanaje Hindi, Ajaghanda.
ASHWAGANDHA (Withania somnifera) KORZEŃ POCIĘTY Ashwaghanda znana jest także jako wiśnia Winter, Kanaje Hindi, Ajaghanda. W języku polskim jest określana jako Witania ospała, Śpioszyn lekarski lub żeń szeń indyjski.
Bazylia święta (Ocimum sanctum) znana również pod nazwą bazylia azjatycka oraz bazylia tulsi, pochodzi z Indii i osiąga wysokość ok. 60 cm. Posiada zielone liście, aromatyczny smak i charakterystyczny zapach. Polecana jest jako dodatek do sałatek, sosów, zup i mięsa. Bardzo często możemy spotkać ją w daniach kuchni włoskiej, zwłaszcza na pizzy i jako...
Berberys (Berberis vulgaris) występuje w stanie dzikim w Europie, zadomowił się głównie w Skandynawii i na Wyspach Brytyjskich, za to w Południowych i Środkowych Niemczech występuje rzadko i w rozproszeniu.
Berberys zwyczajny (Berberis vulgaris)jest rzadko spotykanym krzewem, dorastającym do 3 metrów wysokości. Początkowo rósł w Europie Środkowej, jednak w późniejszym czasie rozprzestrzenił się również do Skandynawii, Wielkiej Brytanii i Azji zachodniej.
Bertram ostry, korzeń sproszkowany - to cenna przyprawa do sosów, zup, sałatek itp. Bertram jest jednym z składników kuchni świętej Hildegardy i można go dodawać niemal do wszystkich potraw.
Bertram łagodny, jest rośliną należącą do rodziny astrowatych. Występuje w stanie dzikim na obszarze śródziemnomorskim. Mielony korzeń bertramu doskonale nadaje się do wzbogacania dań kuchni indyjskiej. Można go również dodawać do herbaty i innych gorących napojów oraz stosować do wypieku chleba.
Brahmi jest pnącą, wieloletnią rośliną o mięsistych, względnie grubych liściach oraz małych cztero lub pięciopłatkowych kwiatach. Mielone liście brahmi doskonale nadaje się do picia oraz doprawiania sałatek i dań mięsnych.
Catuaba jest korą z drzewa Trichilia catigua, które rośnie w Brazylii, osiąga wysokość 3 - 6 m i nigdy nie zrzuca liści.