Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakte...
NatVita to producent zdrowej żywności dostępnej w sklepie internetowym. Dostarczamy klientom smaczną, ekologiczną i certyfikowaną żywność. Robiąc zakupy w sklepie NatVita online, masz pewność, że do Twojej kuchni trafi nieprzetworzona BIO żywność naturalnego pochodzenia. Na wielu naszych produktach znajdziesz charakterystyczny listek złożony z 12 białych gwiazdek na zielonym tyle: to znak, że masz do czynienia z produktem ekologicznym, który uzyskał unijny certyfikat.
Jeszcze kilka lat temu zdrowa żywność była jedynie czymś modnym i wiele osób sięgało po nią niechętnie. Na szczęście czasy się zmieniły i wiele gospodyń przekonało się do naturalnych, smacznych i ekologicznych produktów. Obecnie można trafić na zdrową żywność w każdej kuchni. Są to nie tylko owoce i warzywa pochodzące z ekologicznych upraw, ale także ziarna i nasiona, przyprawy, mąki, kasze, miody i wiele, wiele innych. Warto jest też zmienić swoje nawyki żywieniowe i zastąpić biały cukier miodem ałtajskim i erytrytolem albo sięgnąć po ekologiczne oleje do smażenia czy spróbować ekologicznie pozyskiwanych mąk.
Spożywanie ekologicznej żywności potwierdzonej stosownymi certyfikatami i pochodzącej od sprawdzonych dostawców niesie za sobą wiele korzyści. Jakie są podstawowe zalety żywności bio? To przede wszystkim:
Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem kasz, olejów, przypraw, mąk, ziół i nie tylko!
Jagody goji BIO suszone z certyfikowanej uprawy ekologicznej, to małe, czerwone owoce które posiadają wyjątkowe właściwości, rosną na krzewie o łacińskiej nazwie Lycium Barbarum (kolcowój pospolity, kolcowój szkarłatny). Roślina rośnie w Chinach, Tybecie oraz Mongolii.
Jagody goji to małe, czerwone owoce, które posiadają wyjątkowe właściwości. Rosną na krzewie o łacińskiej nazwie Lycium Barbarum (kolcowój pospolity, kolcowój szkarłatny). Roślina występuje naturalnie w Chinach, Tybecie oraz Mongolii.
Physalis - Jagody Inków, Miechunka to małe owoce znane również pod nazwą śliwka peruwiańska. Ich oryginalne pochodzenie to rejon części Andów ciągnący się od północy Chile przez Peru, Ekwador, Boliwię i Wenezuelę w kierunku równika.
Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) nazywany również ziołem nieśmiertelności pochodzi z dalekiego Wschodu. Swoją sławę zawdzięcza przede wszystkim prowincji Guizhou, znajdującej się na górzystym terenie południowych Chin.
BIO KAKAO (Theobroma cacao L.) ZIARNA MIELONE, (10-12% tłuszczu) Kakao charakteryzuje się zawartością przeciwutleniaczy, kofeiny, teobrominy, potasu, wapnia, magnezu i żelaza.
Kakao powstaje z nasion kakaowca i jest stosowane jako bazowy składnik wielu wyrobów cukierniczych, między innymi czekolady, polew oraz różnego rodzaju napojów.
Bardzo wysokiej jakości, organiczne kakao Criollo, bez żadnych dodatków. Esencja w dropsach. Kakao ceremonialne.
Bardzo wysokiej jakości, organiczna pasta z kakao Criollo, bez żadnych dodatków. Pasta kakaowa wytwarzana jest z rodzimych ziaren Criollo. Dzięki minimalnej obróbce temperatura ziaren kakaowca nigdy nie osiąga więcej niż 45℃, co zapewnia zachowanie najważniejszych związków bioaktywnych oraz przeciwutleniaczy. Kakao ceremonialne.
Kalamegha (Andrographis paniculata) posiada wyjątkowo gorzki smak. Andrographis paniculata - jest rośliną zielną z rodziny Acanthaceae. Osiąga wysokość nawet do 1 m, rośnie w wilgotnych, zacienionych miejscach w Indiach, na Sri Lance, Pakistanie i w Indonezji.
Kalina koralowa (Viburnum opulus) jest krzewem występującym na terenie całej Polski (z wykluczeniem Tatr) w środkowo-zachodniej Azji, na Dalekim Wschodzie i w Ameryce Północnej. Jest cenioną rośliną ozdobną, która w okresie kwitnienia charakteryzuje się pięknymi kolorowymi kwiatostanami, a jesienią zachwyca intensywną barwą liści.