Jagody goji suszone

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 11,90 zł
250szt.1 24,90 zł
1000szt.1 79,00 zł
500szt.1 43,00 zł

    Jagody goji to małe, czerwone owoce, które posiadają wyjątkowe właściwości. Rosną na krzewie o łacińskiej nazwie Lycium Barbarum (kolcowój pospolity, kolcowój szkarłatny). Roślina występuje naturalnie w Chinach, Tybecie oraz Mongolii.

    Wysuszone, dojrzałe owoce zawierają witaminę C, wapń i żelazo.

    Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i nerwowego, zwiększa przyswajanie żelaza, pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

    Wapń przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi i utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i enzymów trawiennych. Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów.

    Żelazo pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych i w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz odgrywa rolę w procesie podziału komórek.

    Suszone jagody goji mogą być gotowane. Dodaje się je do ryżu, zup, kurczaka i wieprzowiny, miesza z warzywami. Owoce są również gotowane jako herbata ziołowa, często z dodatkiem kwiatu chryzantemy lub dodawane do czerwonej herbaty. Z owoców kolcowoju produkowane są także wina. W krajach zachodnich suszona wilcza jagoda spożywana jest jako przekąska, podobnie jak rodzynki lub inne suszone owoce. Smakuje podobnie jak żurawina z nutą smaku pomidorowego i ziołowego, lecz jest mniej słodka i bardziej cierpka.

     

    Składniki: 100 % jagody goji (Lycium barbarum) owoce suszone.

     

    Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:  % RWS*  
    Wartość energetyczna:1441 kJ / 343 kcal     17.2 %
    Tłuszcz:0.4 g0.6 %
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0 g0 %
    Węglowodany:64 g24.6 %
    - w tym cukry:45.6 g50.7 %
    Błonnik:13 g-
    Białko:14.3 g28.6 %
    Sól:0.75 g12.5 %
    Wapń:190 mg23.8 %
    Witamina C:48.4 mg60.5 %
    Żelazo:6.8 mg48.6 %

    *RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

     

    Propozycja spożycia: jako przekąska, dodatek do musli i wypieków.

     

    Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    2018-04-12
    Ocena 

      Super produkt

      super!

      Napisz opinię!

      Napisz opinię

      Jagody goji suszone

      Jagody goji suszone

      Jagody goji to małe, czerwone owoce, które posiadają wyjątkowe właściwości. Rosną na krzewie o łacińskiej nazwie Lycium Barbarum (kolcowój pospolity, kolcowój szkarłatny). Roślina występuje naturalnie w Chinach, Tybecie oraz Mongolii.

      scanner