Kakao Ceremonialne Bio pasta 100% masy kakaowej

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
500szt.1 99,00 zł

    Bardzo wysokiej jakości, organiczna pasta z kakao Criollo, bez żadnych dodatków.

    Pasta kakaowa wytwarzana jest z rodzimych ziaren Criollo. Dzięki minimalnej obróbce temperatura ziaren kakaowca nigdy nie osiąga więcej niż 45℃, co zapewnia zachowanie najważniejszych związków bioaktywnych oraz przeciwutleniaczy.

    Kakao ceremonialne.

    Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) Criollo, masa kakaowa, pasta.

    Średnia wartość odżywcza w     100 g produktu:  % RWS*:
    Wartość energetyczna:2365 kJ/565 kcal  28.25 %     
    Tłuszcze:39 g55.71 %
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone   21 g105 %
    Węglowodany:39 g15 %
    - w tym cukry:0 g0 %
    Białko:14 g28 %
    Sól:0 g0 %

     *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ / 2000 kcal).

     

    Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

     

    Propozycja spożycia: jako przekąska, składnik deserów, wypieków, napoju itp.

     

    Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    Uwaga:

    Możliwość pojawienia się na produkcie białego nalotu, który nie jest oznaką zepsucia, taką czekoladę bez obaw można zjeść. Nalot powstaje na skutek zmian temperatury. Tłuszcz obecny w czekoladzie przemieszcza się, tworząc na jej powierzchni białą powłokę.

    Napisz opinię

    Kakao Ceremonialne Bio pasta 100% masy kakaowej

    Kakao Ceremonialne Bio pasta 100% masy kakaowej

    Bardzo wysokiej jakości, organiczna pasta z kakao Criollo, bez żadnych dodatków.

    Pasta kakaowa wytwarzana jest z rodzimych ziaren Criollo. Dzięki minimalnej obróbce temperatura ziaren kakaowca nigdy nie osiąga więcej niż 45℃, co zapewnia zachowanie najważniejszych związków bioaktywnych oraz przeciwutleniaczy.

    Kakao ceremonialne.

    scanner