Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Bardzo wysokiej jakości, organiczna pasta z kakao Criollo, bez żadnych dodatków.
Pasta kakaowa wytwarzana jest z rodzimych ziaren Criollo. Dzięki minimalnej obróbce temperatura ziaren kakaowca nigdy nie osiąga więcej niż 45℃, co zapewnia zachowanie najważniejszych związków bioaktywnych oraz przeciwutleniaczy.
Kakao ceremonialne.
Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) Criollo, masa kakaowa, pasta.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS*: |
Wartość energetyczna: | 2365 kJ/565 kcal | 28.25 % |
Tłuszcze: | 39 g | 55.71 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21 g | 105 % |
Węglowodany: | 39 g | 15 % |
- w tym cukry: | 0 g | 0 % |
Białko: | 14 g | 28 % |
Sól: | 0 g | 0 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ / 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Propozycja spożycia: jako przekąska, składnik deserów, wypieków, napoju itp.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Uwaga:
Możliwość pojawienia się na produkcie białego nalotu, który nie jest oznaką zepsucia, taką czekoladę bez obaw można zjeść. Nalot powstaje na skutek zmian temperatury. Tłuszcz obecny w czekoladzie przemieszcza się, tworząc na jej powierzchni białą powłokę.