Kakao BIO mielone (20-22% tłuszczu)

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 10,49 zł
250szt.1 20,24 zł

Ziarno kakaowca charakteryzuje się zawartością wielu witamin, mikroelementów i zdrowych tłuszczów. Zawiera również epikatechinę - flawonoid, który jest naturalnym przeciwutleniaczem oraz anandamid, który powoduje uczucie szczęścia, radości i błogości. Spożywanie ziaren kakaowca podnosi poziom serotoniny w mózgu (hormon szczęścia), jednocześnie stanowiąc składnik różnego rodzaju deserów.

 

Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) mielone, alkalizowane.

Zawartość tłuszczu: 20-22%.

Średnia wartość odżywcza w     100 g produktu:  % RWS*:
Wartość energetyczna:1615.6 kJ/389 kcal  19.3 %     
Tłuszcze:21 g30 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone   13 g65 %
Węglowodany:12.6 g4.9 %
- w tym cukry:1.2 g1.3 %
Błonnik:27.6 g-
Białko:12.6 g25.2 %
Sól:0.03 g0.5 %

 *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ / 2000 kcal).

 

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Propozycja spożycia: idealnie nadaje się jako składnik deserów, wypieków itp.

 

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Napisz opinię

Kakao BIO mielone (20-22% tłuszczu)

Kakao BIO mielone (20-22% tłuszczu)

Ziarno kakaowca charakteryzuje się zawartością wielu witamin, mikroelementów i zdrowych tłuszczów. Zawiera również epikatechinę - flawonoid, który jest naturalnym przeciwutleniaczem oraz anandamid, który powoduje uczucie szczęścia, radości i błogości. Spożywanie ziaren kakaowca podnosi poziom serotoniny w mózgu (hormon szczęścia), jednocześnie stanowiąc składnik różnego rodzaju deserów.

scanner