Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Całe, nieobrobione termicznie ziarna kakaowca zawierają w sobie więcej witamin niż te, które takiej obróbce zostały poddane.
Flawanole są grupą związków organicznych występujących w roślinach. Pełnią u tych roślin naturalną ochronę przeciwutleniaczy i insektycydów. Występują w powierzchniowych tkankach roślin, chroniąc je przed szkodliwym działaniem promieni UV.
W produkcji czekolady, ze względu na swój gorzki smak, flawanole są oddzielane od końcowego produktu, stąd spożywanie surowych ziaren jest pod tym względem o wiele korzystniejsze. Ich zwiększona zawartość wynika również z faktu nie stosowania jakichkolwiek obróbek termicznych, które zubożają zawartość witamin i innych składników odżywczych.
Ziarna kakao są źródłem błonnika pokarmowego i białka.
Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) Criollo, surowe ziarna.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS* |
Wartość energetyczna: | 2600 kJ / 612 kcal | 30.6 % |
Tłuszcz: | 50 g | 71.4 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 32 g | 160 % |
Węglowodany: | 0.3 g | 0.1 % |
- w tym cukry: | 0.2 g | 0.2 % |
Błonnik: | 27.5 g | - |
Białko: | 12.6 g | 25.2% |
Sól: | 0.1 g | 1.7 % |
*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Propozycja spożycia: produkt najlepiej stosować dodając go do posiłków np. owsianki, sałatki, jogurtu itp. Sugerowana porcja to ok. 10g. Można też spożywać ziarna bez żadnych dodatków, w formie przekąski.
Przechowywanie: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Kraj Pochodzenia: Peru