Kakao BIO Criollo ziarno

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
250szt.1 16,18 zł
500szt.1 30,81 zł
130szt.1 9,67 zł

Całe, nieobrobione termicznie ziarna kakaowca zawierają w sobie więcej witamin niż te, które takiej obróbce zostały poddane.

Flawanole są grupą związków organicznych występujących w roślinach. Pełnią u tych roślin naturalną ochronę przeciwutleniaczy i insektycydów. Występują w powierzchniowych tkankach roślin, chroniąc je przed szkodliwym działaniem promieni UV.

W produkcji czekolady, ze względu na swój gorzki smak, flawanole są oddzielane od końcowego produktu, stąd spożywanie surowych ziaren jest pod tym względem o wiele korzystniejsze. Ich zwiększona zawartość wynika również z faktu nie stosowania jakichkolwiek obróbek termicznych, które zubożają zawartość witamin i innych składników odżywczych.

Ziarna kakao są źródłem błonnika pokarmowego i białka.

 

Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) Criollo, surowe ziarna.

 

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:  % RWS*  
Wartość energetyczna:2600 kJ / 612 kcal     30.6 %
Tłuszcz:50 g71.4 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:32 g160 %
Węglowodany:0.3 g0.1 %
- w tym cukry:0.2 g0.2 %
Błonnik:27.5 g-
Białko:12.6 g25.2%
Sól:0.1 g1.7 %

*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Propozycja spożycia: produkt najlepiej stosować dodając go do posiłków np. owsianki, sałatki, jogurtu itp. Sugerowana porcja to ok. 10g. Można też spożywać ziarna bez żadnych dodatków, w formie przekąski.

 

Przechowywanie: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

 

Kraj Pochodzenia: Peru

 

Napisz opinię

Kakao BIO Criollo ziarno

Kakao BIO Criollo ziarno

scanner