Kakao BIO Criollo ziarno

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
250szt.1 20,90 zł
500szt.1 37,90 zł
130szt.1 12,90 zł

    Organiczne surowe ziarna kakaowca RAW, nieprażone. Ziarna są wstępnie fermentowane, dzięki czemu wydobywa się z nich ich wyjątkowy aromat. Proces suszenia powietrzem odbywa się w temperaturze poniżej 45 stopni Celsjusza, co czyni je nadal surowymi ziarnami o zawartości bogatych składników naturalnych.
    Istnieje również inna metoda suszenia ziaren, gdzie są traktowane 90 stopniami Celsjusza, ale nasze ziarna nie podlegają temu procesowi, dzięki temu są nadal surowymi ziarnami z o wiele większa zawartością cennych składników.

    Całe ziarna kakaowca zawierają w sobie więcej pozytywnych substancji niż te, które takiej obróbce zostały poddane.

    Flawanole są grupą związków organicznych występujących w roślinach. Pełnią u tych roślin naturalną ochronę przeciwutleniaczy i insektycydów. Występują w powierzchniowych tkankach roślin, chroniąc je przed szkodliwym działaniem promieni UV.

    W produkcji czekolady, ze względu na swój gorzki smak, flawanole są oddzielane od końcowego produktu, stąd spożywanie surowych ziaren jest pod tym względem o wiele korzystniejsze.

    Ziarna kakao są również źródłem błonnika pokarmowego i białka.

     

    Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) Criollo, surowe ziarna.

     

    Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:  % RWS*  
    Wartość energetyczna:2795 kJ / 676 kcal     33.8 %
    Tłuszcz:52 g74.3 %
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:33 g165 %
    Węglowodany:26 g10 %
    - w tym cukry:0.2 g0.2 %
    Białko:13 g26%
    Sól:0.2 g3.4 %

    *RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

     

    Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

     

    Propozycja spożycia: ziarna najlepiej stosować jako przekąskę lub dodając je do posiłków np. owsianki, sałatki, jogurtu itp. Sugerowana porcja to około 10 g.

     

    Przechowywanie: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

     

    Kraj Pochodzenia: Peru

     

    Ziarna kakao

    Napisz opinię

    Kakao BIO Criollo ziarno

    Kakao BIO Criollo ziarno

    scanner