Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Organiczne surowe ziarna kakaowca RAW, nieprażone. Ziarna są wstępnie fermentowane, dzięki czemu wydobywa się z nich ich wyjątkowy aromat. Proces suszenia powietrzem odbywa się w temperaturze poniżej 45 stopni Celsjusza, co czyni je nadal surowymi ziarnami o zawartości bogatych składników naturalnych.
Istnieje również inna metoda suszenia ziaren, gdzie są traktowane 90 stopniami Celsjusza, ale nasze ziarna nie podlegają temu procesowi, dzięki temu są nadal surowymi ziarnami z o wiele większa zawartością cennych składników.
Całe ziarna kakaowca zawierają w sobie więcej pozytywnych substancji niż te, które takiej obróbce zostały poddane.
Flawanole są grupą związków organicznych występujących w roślinach. Pełnią u tych roślin naturalną ochronę przeciwutleniaczy i insektycydów. Występują w powierzchniowych tkankach roślin, chroniąc je przed szkodliwym działaniem promieni UV.
W produkcji czekolady, ze względu na swój gorzki smak, flawanole są oddzielane od końcowego produktu, stąd spożywanie surowych ziaren jest pod tym względem o wiele korzystniejsze.
Ziarna kakao są również źródłem błonnika pokarmowego i białka.
Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) Criollo, surowe ziarna.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS* |
Wartość energetyczna: | 2795 kJ / 676 kcal | 33.8 % |
Tłuszcz: | 52 g | 74.3 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 33 g | 165 % |
Węglowodany: | 26 g | 10 % |
- w tym cukry: | 0.2 g | 0.2 % |
Białko: | 13 g | 26% |
Sól: | 0.2 g | 3.4 % |
*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Propozycja spożycia: ziarna najlepiej stosować jako przekąskę lub dodając je do posiłków np. owsianki, sałatki, jogurtu itp. Sugerowana porcja to około 10 g.
Przechowywanie: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Kraj Pochodzenia: Peru
Kakao bio
Najlepsze kakao. Dodaje do musów.