Kakao BIO mielone (10-12% tłuszczu)

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
200szt.1 15,37 zł
100szt.1 8,86 zł

    BIO KAKAO (Theobroma cacao L.) ZIARNA MIELONE, (10-12% tłuszczu)

    Kakao charakteryzuje się zawartością przeciwutleniaczy, kofeiny, teobrominy,  potasu, wapnia, magnezu i żelaza.

    Produkt powstał poprzez zmielenie nasion kakao.

    Produkt częściowo odtłuszczony.

    Produkt charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika

    Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) ziarna mielone, częściowo odtłuszczone.

    Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

     

    Średnia wartość odżywcza w     100 g produktu:  % RWS*:
    Wartość energetyczna:1409 kJ / 337 kcal   16,8 %      
    Tłuszcze:11 g15,71 %
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone   6,9 g34,5 %
    - w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone     3,7 g-
    - w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone0,3 g-
    Węglowodany:14,5 g5,58 %
    - w tym cukry:0,3 g0,33 %
    - w tym skrobia:14,2 g-
    Błonnik:34,7 g-
    Białko:28,1 g56,2 %
    Sól:20 mg0,03 %
    Teobromina:2,6 g-
    Kofeina:0,2 g-
    Potas:2000 mg100 %
    Wapń:131 mg18,88 %
    Magnez:600 mg160 %
    Żelazo:30 mg214 %

     *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ / 2000 kcal).

     

    Propozycja spożycia: idealnie nadaje się jako składnik deserów, wypieków itp.

     

    Uwagi i zalecenia: utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

    Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

     

    Napisz opinię

    Kakao BIO mielone (10-12% tłuszczu)

    Kakao BIO mielone (10-12% tłuszczu)

    BIO KAKAO (Theobroma cacao L.) ZIARNA MIELONE, (10-12% tłuszczu)

    Kakao charakteryzuje się zawartością przeciwutleniaczy, kofeiny, teobrominy,  potasu, wapnia, magnezu i żelaza.

    scanner