Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Bio Cukier kokosowy z kwiatów palmy kokosowej. Nierafinowany, organiczny, 100% bez dodatków. Z uprawy ekologicznej. Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który służy do produkcji cukru kokosowego. Jest źródłem błonnika pokarmowego.
Indeks glikemiczny cukru kokosowego wynosi 35 IG. Jest o połowę niższy niż w przypadku zwyczajnego cukru.
Składniki: 100% Bio cukier kokosowy (Cocos nucifera).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1598 kJ / 384 kcal | 19,6 % |
Tłuszcz: | 0,61 g | 0,87 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,36 g | 1,8 % |
Węglowodany: | 94,19 g | 36,23 % |
- w tym cukry: | 82,46 g | 91,62 % |
Błonnik: | 6,14 g | - |
Białko: | 0,44 g | 0,88 % |
Sód: | 0,23 g | 0,03 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: idealne nadaje się m.in. wypieków, deserów, kakao (sproszkowane kakao + cukier kokosowy) itp.