Cukier kokosowy BIO

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
350szt.1 14,90 zł
1000szt.1 28,90 zł

    Bio Cukier kokosowy z kwiatów palmy kokosowej. Nierafinowany, organiczny, 100% bez dodatków. Z uprawy ekologicznej. Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który służy do produkcji cukru kokosowego. Jest źródłem błonnika pokarmowego.
    Indeks glikemiczny cukru kokosowego wynosi 35 IG. Jest o połowę niższy niż w przypadku zwyczajnego cukru.

     

    Składniki: 100% Bio cukier kokosowy (Cocos nucifera).

    Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

     

    Średnia wartość odżywcza w     100 g produktu:   % RWS *  
    Wartość energetyczna:1598 kJ / 384 kcal  19,6 %
    Tłuszcz:0,61 g0,87 %
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,36 g1,8 %
    Węglowodany:94,19 g36,23 %
    - w tym cukry:82,46 g91,62 %
    Błonnik:6,14 g-
    Białko:0,44 g0,88 %
    Sód:0,23 g0,03 %

    *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

     

    Propozycja spożycia: idealne nadaje się m.in. wypieków, deserów, kakao (sproszkowane kakao + cukier kokosowy) itp.

    Napisz opinię

    Cukier kokosowy BIO

    Cukier kokosowy BIO

    Bio Cukier kokosowy z kwiatów palmy kokosowej. Nierafinowany, organiczny, 100% bez dodatków. Z uprawy ekologicznej. Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który służy do produkcji cukru kokosowego. Jest źródłem błonnika pokarmowego.
    Indeks glikemiczny cukru kokosowego wynosi 35 IG. Jest o połowę niższy niż w przypadku zwyczajnego cukru.

     

    scanner