Cukier kokosowy BIO

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
350szt.1 14,90 zł
1000szt.1 28,90 zł

    Bio Cukier kokosowy z kwiatów palmy kokosowej. Nierafinowany, organiczny, 100% bez dodatków. Z uprawy ekologicznej. Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który służy do produkcji cukru kokosowego. Jest źródłem błonnika pokarmowego.
    Indeks glikemiczny cukru kokosowego wynosi 35 IG przez co jest doceniany przez diabetyków (cukrzyków). Jest o połowę niższy niż w przypadku zwyczajnego cukru.

     

    Składniki: 100% Bio cukier kokosowy (Cocos nucifera).

    Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

     

    Średnia wartość odżywcza w     100 g produktu:   % RWS *  
    Wartość energetyczna:1598 kJ / 384 kcal  19,6 %
    Tłuszcz:0,61 g0,87 %
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,36 g1,8 %
    Węglowodany:94,19 g36,23 %
    - w tym cukry:82,46 g91,62 %
    Błonnik:6,14 g-
    Białko:0,44 g0,88 %
    Sód:0,23 g0,03 %

    *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

     

    Propozycja spożycia: idealne nadaje się m.in. wypieków, deserów, kakao (sproszkowane kakao + cukier kokosowy) itp.

    Napisz opinię

    Cukier kokosowy BIO

    Cukier kokosowy BIO

    Bio Cukier kokosowy z kwiatów palmy kokosowej. Nierafinowany, organiczny, 100% bez dodatków. Z uprawy ekologicznej. Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który służy do produkcji cukru kokosowego. Jest źródłem błonnika pokarmowego.
    Indeks glikemiczny cukru kokosowego wynosi 35 IG przez co jest doceniany przez diabetyków (cukrzyków). Jest o połowę niższy niż w przypadku zwyczajnego cukru.

     

    scanner