Olej Kokosowy BIO Extra Virgin

Pojemność (ml)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
200szt.1 12,29 zł
900szt.1 46,67 zł
3000szt.1 146,67 zł

BIO OLEJ KOKOSOWY EXTRA VIRGIN, tłoczony na zimno.

Organiczne orzechy zostają poddane procesowi tłoczenia na zimno od 24h do maksymalnie 72h po ich zebraniu. Co odróżnia olej na tle wielu olei z kokosa, które są tłoczone po tygodniach lub nawet miesiącach.

Palmy kokosowe rosną w Południowo – Wschodniej Azji oraz północno – zachodniej części Ameryki Południowej. Olej kokosowy powszechnie spożywa się na surowo, tworzy pyszne desery. Smaży się na nim bez obawy, że tłuszcz przekształci się w toksyczne dla organizmu tłuszcze trans, dzięki zawartym nasyconym kwasom tłuszczowym, olej jest odporny na wysokie temperatury oraz utlenianie. Dodawany również do potraw gotowanych do pieczenia lub na koniec gotowych do spożycia kasz. Posiada wiele właściwości, które pozytywnie wpływają na ludzki organizm. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe zawarte w oleju kokosowym są wykorzystywane przez organizm jako źródło energii, podobnie jak węglowodany, lecz w przeciwieństwie do nich nie podnoszą poziomu cukru oraz insuliny we krwi. Energia pochodząca z kwasów tłuszczowych kokosa wystarczają na długi okres bez obawy nabrania dodatkowych kilogramów, co więcej aktywuje glukagon, który wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Kwas laurynowy zawarty w kwasie tłuszczowym, działa między innymi pozytywnie na enzym 5-alfa reduktazy, który odpowiada za przerost prostaty oraz łysienie typu męskiego. Kwas kaprylowy i laurynowy mają działanie antybakteryjne, antygrzybiczne oraz antyalergiczne. Kwas laurynowy jest obecny w mleku matki i jest przekazywany dziecku między innymi w celu budowania odporności niemowlęcia. Oprócz bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych zawiera w swoim składzie witaminy oraz mikroelementy. Olej kokosowy świetnie nadaje się również jako kosmetyk i z powodzeniem stosowany jest jako balsam do ciała, maseczka na włosy, krem chroniący przed promieniami UV oraz do utrzymania zdrowych zębów i dziąseł. Płuczemy usta olejem przez kilka minut i następnie wypluwamy olej. Dzięki właściwościom antybakteryjnym, nadaje się również do cery trądzikowej. Warto dodać, że według dotychczasowych badań nie ma żadnych przeciwwskazań do stosowania lub spożywania oleju kokosowego dla jakiejkolwiek grupy ludzi.

 

Organiczny olej kokosowy EXTRA VIRGIN, wegetariański idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie jełczeje.

Nie zastosowano procesu uwodornienia, nie poddano rafinacji, naturalny, niebielony, pochodzący z upraw ekologicznych.

 

Składniki: 100% Bio olej ze świeżych orzechów kokosowych (Cocos nucifera).

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

 

Zawartość kwasów tłuszczowych:   w 100g produktu: 
kwas kapronowy:0 - 0,7 %
kwas kaprylowy:4,6 - 10 %
kwas kaprynowy:5 - 8 %
kwas laurynowy:45,1 - 53,2 %
kwas mirystynowy:16,8 - 21 %
kwas palmitynowy:7,5 - 10,2 %
kwas margarynowy:0 %
kwas stearynowy:2 - 4 %
kwas oleinowy: 5 - 10 %
kwas linolowy:1 - 2,5 %
kwas linolenowy:0 - 0,2 %
kwas arachidowy:0 - 0,2 %
kwas behanowy:0 %
kwas erukowy:0 %
kwas lignocerowy:0 %
kwas nerwonowy:0 %

 

Przechowywać chroniąc przed długim, bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Olej rozpuszcza się w temperaturze powyżej 20C.

 

Kraj pochodzenia: Filipiny

2019-05-29
Ocena 

    Olej kokosowy NATVITA EXTRA VIRGIN

    Miałam styczność z wieloma olejami kokosowymi, które stosujemy nie tylko w kuchni ale w kosmetyce też i muszę przyznać, że z Natvita olej kokosowy extra virgin jestem najbardziej zadowolona i polecam szczerze wszystkim. Pozdrawiam

    2018-09-25
    Ocena 

      Najlepszy!

      Najlepszy olej kokosowy jaki dotychczas używałem.

      2018-05-08
      Ocena 

        Super olej

        Zakupiony olej wykorzystuję jako balsam do ciała, bardzo dobrze się rozprowadza i w miarę szybko jak na olej się wchłania. Ma przyjemny zapach.

        Napisz opinię!

        Napisz opinię

        Olej Kokosowy BIO Extra Virgin

        Olej Kokosowy BIO Extra Virgin

        BIO OLEJ KOKOSOWY EXTRA VIRGIN, tłoczony na zimno.

        Organiczne orzechy zostają poddane procesowi tłoczenia na zimno od 24h do maksymalnie 72h po ich zebraniu. Co odróżnia olej na tle wielu olei z kokosa, które są tłoczone po tygodniach lub nawet miesiącach.