Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Erytrytol jest substancją, która w naturalnym środowisku występuje w niektórych owocach, winie, owocach morza, wodorostach czy porostach.
Erytrytol wydalany jest całkowicie z organizmu w niezmienionej formie. Stosowany głównie w kulinariach z uwagi na swój słodki smak jako zamiennik tradycyjnego cukru. Używany do słodzenia wszelkiego rodzaju napojów, ciast, deserów, dżemów, marmolad itp.
Składniki: 100 % erytrytol pochodzenia roślinnego.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS* |
Wartość energetyczna: | 0 kJ / 0 kcal | 0 % |
Tłuszcz: | 0 g | 0 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 % |
Węglowodany: | 100 g | 38.5 % |
- w tym cukry: | 0 g | 0 % |
Błonnik: | 0 g | - |
Białko: | 0 g | 0 % |
Sól: | 0 g | 0 % |
*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: jako zamiennik cukru.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.