Zioła i Przyprawy 

Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponie...

Sekretem smacznej i zdrowej kuchni są naturalne przyprawy. Ich odpowiednie połączenie dodaje potrawom niezwykłego smaku. Z kolei naturalne zioła doskonale sprawdzają się podczas przygotowywania naparów. Nasze zioła i przyprawy BIO pochodzą z certyfikowanych upraw lub pochodzą z roślin rosnących dziko. NatVita to gwarancja jakości produktu, ponieważ wiemy, że tylko najwyższej jakości zioła pozwolą cieszyć się w pełni ich właściwościami.

Naturalne przyprawy – pełnia smaku

W naszej ofercie znajdują się między innymi kwiaty i liście, z których możecie samodzielnie przygotować ziołowy napar. Idealnie nadają się do tego liście czystka czy mięty pieprzowej. Napar z hibiskusa urozmaici zimowe herbatki. W ofercie posiadamy również popularną Yerba Mate czy Guayuse. Polecamy również filiżankę herbaty z suszoną lawendą czy też melisą.

Naturalne zioła w Twojej kuchni

W naszej ofercie przypraw znajdują się zarówno całe ziarna, jak i produkty zmielone, ułatwiające dozowanie. Najważniejszą przyprawą w naszym sklepie jest sól. Mamy w ofercie kilka rodzai soli: himalajska różowa miałka, himalajska różowa drobnoziarnista, himalajską różową gruboziarnistą, sól kłodawska różowa miałka oraz sól kłodawska różowa gruboziarnista, pochodząca z Polski, która posiada najwięcej cennych minerałów oraz jest najczystszą ze wszystkich gatunków soli wydobywanych na świecie. To nie tylko cenna przyprawa, ale również ważna baza dla różnego rodzaju płukanek do gardła lub domowych kosmetyków. Posiadamy również sól kłodawską do zmywarek zmiękczająca wodę oraz zawierająca wysoką zawartość chlorku sodu (NaCl). Niezastąpionym dodatkiem w kuchni indyjskiej są ziarna kolendry, kozieradki a także kora cynamonowa. Ta ostatnia jest również świetnym dodatkiem do grzanego wina lub herbaty, nie wspominając już o wyrobach cukierniczych. Miłośnicy kuchni dalekowschodniej mogą dostać u nas trawę cytrynową, której pocięte suszone łodygi świetnie się sprawdzają jako podstawa naparu lub jako dodatek do potraw azjatyckich. Nie zabraknie również tak popularnych przypraw jak suszona bazylia, pieprz ziarnisty, kurkuma, imbir itp.

Więcej
Znaleziono produktów: 95
na stronie
8,90 zł
Produkt dostępny

Imbir jest przyprawą wyjątkową ze względu na palący, cytrynowo-słodkawy smak i korzenny aromat. Przyprawę można stosować do sosów ziołowych, mięs i zup. Jego intrygujące właściwości zachwycą każdego miłośnika egzotycznych przypraw.  

13,40 zł
Produkt dostępny

Kalamegha (Andrographis paniculata) posiada wyjątkowo gorzki smak. Andrographis paniculata - jest rośliną zielną z rodziny Acanthaceae. Osiąga wysokość nawet do 1 m, rośnie w wilgotnych, zacienionych miejscach w Indiach, na Sri Lance, Pakistanie i w Indonezji.

10,50 zł
Produkt dostępny

Kalina koralowa (Viburnum opulus) jest krzewem występującym na terenie całej Polski (z wykluczeniem Tatr) w środkowo-zachodniej Azji, na Dalekim Wschodzie i w Ameryce Północnej. Jest cenioną rośliną ozdobną, która w okresie kwitnienia charakteryzuje się pięknymi kolorowymi kwiatostanami, a jesienią zachwyca intensywną barwą liści.

17,90 zł
Produkt dostępny

Kasztanowiec jest bardzo popularnym w Polsce drzewem, które można spotkać w wielu parkach. Posiada grzbieciste kwiaty o białej barwie. Kwiat kasztanowca (Aesculus hippocastanum L.) wykorzystywane są już od dawna w postaci naparów.

17,90 zł
Produkt dostępny

Konopia (Cannabis sativa) występuje w Azji Mniejszej, Środkowej oraz w Europie. Dorasta do trzech metrów wysokości i charakteryzuje się podłużnymi, na brzegach opiłkowanymi liśćmi. Napar z liści konopi pije się samodzielnie jako herbatkę albo z dodatkiem innych ziół lub owoców. Może być również wykorzystywany do płukania przetłuszczających się i...

11,90 zł
Produkt dostępny

Kurkuma używana jest w kuchni azjatyckiej nie tylko jako przyprawa. Kurkuma pozyskiwana jest z rośliny zwanej ostryżem, znanej również jako szafranica, szafran indyjski, żółcień, lub żółty imbir.

19,90 zł
Produkt chwilowo niedostępny

29,90 zł
Produkt dostępny

Lapacho kora, zwana także pau d'arco lub herbatą Inków, to wewnętrzna kora drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub pokrewnego gatunku, z której przygotowuje się wywar.

15,90 zł
Produkt dostępny

Lawenda dzięki bogatej zawartości olejków eterycznych, charakteryzuje się intensywnym, przyjemnym zapachem. Stosowana już od wieków w celach konserwacji mięs, głównie baraniny oraz dziczyzny. Obecnie używana w przemyśle kosmetycznym, kulinarnym oraz w naturoterapii.  

14,90 zł
Produkt dostępny

Bio Lucerna siewna (Medicago sativa L.) należy do bylin o motylkowatych kwiatach. Od wieków stosowana jako pasza dla zwierząt lub zioło.

Wyświetla 37 - 48 z 95 produktów

scanner