Lukrecja korzeń pocięty
Lukrecja występuje w południowo - wschodniej Europie i na Bliskim Wschodzie. Jej korzeń charakteryzuje się bardzo słodkim smakiem.
Składniki: 100 % lukrecja (Glycyrrhiza glabra L.) korzeń pocięty.
Kraj pochodzenia: Armenia
Propozycja spożycia: 1 łyżeczkę korzenia dodać do 500 ml wody, gotować pod przykryciem 5 do 7 minut, odstawić na 15 minut, następnie przecedzić. Stosować 2 razy dziennie, około godzinę po posiłku.
Uwaga: lukrecja stosowana przez dłuższy czas może powodować zatrzymanie wody w organizmie i powstawanie obrzęków. Nie należy stosować jej przy wysokim ciśnieniu tętniczym oraz przy stosowaniu leków opartych o dioxin. Lukrecja powinna być stosowana krótkotrwale, do miesiąca, potem należy uczynić przerwę w jej przyjmowaniu. Przeciwwskazania dla długotrwałego stosowania: hiperaldosteronizm, ciąża, laktacja, nadciśnienie, niewydolność nerek i wątroby, hipokaliemia. Może być bezpiecznie stosowana w kuracjach krótkotrwałych, 1-4 tygodniowych.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco
Potas w diecie - dlaczego jest kluczowy dla Twojego samopoczucia?
Każdego dnia Twoje ciało wykonuje miliony operacji, aby utrzymać wewnętrzną harmonię, a kluczem do tej równowagi są często niedoceniane składniki odżywcze. Jednym z najważniejszych cichych bohaterów, dyrygującym pracą Twoich mięśni, nerwów i serca, jest właśnie potas.
Glicynian magnezu - czym wyróżnia się na tle innych form magnezu?
Magnez jest jednym z najważniejszych minerałów dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, biorąc udział w ponad 300 reakcjach biochemicznych, które regulują wszystko, od pracy mięśni po nastrój i jakość snu.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.