Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Lukrecja występuje w południowo - wschodniej Europie i na Bliskim Wschodzie. Jej korzeń charakteryzuje się bardzo słodkim smakiem.
Składniki: 100 % lukrecja (Glycyrrhiza glabra L.) korzeń pocięty.
Kraj pochodzenia; Armenia
Propozycja spożycia: 1 łyżeczkę korzenia dodać do 500 ml wody, gotować pod przykryciem 5 do 7 minut, odstawić na 15 minut, następnie przecedzić. Stosować 2 razy dziennie, około godzinę po posiłku.
Uwaga: lukrecja stosowana przez dłuższy czas może powodować zatrzymanie wody w organizmie i powstawanie obrzęków. Nie należy stosować jej przy wysokim ciśnieniu tętniczym oraz przy stosowaniu leków opartych o dioxin. Lukrecja powinna być stosowana krótkotrwale, do miesiąca, potem należy uczynić przerwę w jej przyjmowaniu. Przeciwwskazania dla długotrwałego stosowania: hiperaldosteronizm, ciąża, laktacja, nadciśnienie, niewydolność nerek i wątroby, hipokaliemia. Może być bezpiecznie stosowana w kuracjach krótkotrwałych, 1-4 tygodniowych.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.