Maca BIO RAW czarna mielona

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 21,81 zł
250szt.1 52,29 zł
500szt.1 94,29 zł

BIO MACA (Lepidium meyenii) CZARNA RAW, KORZEŃ MIELONY

Maca jest roślinną dwuletnią rośliną z rodziny Crucifer naturalnie występujących w wysokich Andach Peru. Jej hiszpańskie i Quechua nazwy to maca-maca, maino, ayak chichira, ayak willku. Jest to roślina uprawiana w celu pozyskania swojej mięsistej bulwy. Maca jest używana zarówno jako warzywo jak i zioło lecznicze.

Maca BIO RAW czarna — kolor ma znaczenie

Maca to peruwiański korzeń mający wiele odmian. Każda z nich wyróżnia się unikalnymi właściwościami. Maca BIO RAW czarna zawiera szereg cennych składników. Ich działanie wpływa w dużym stopniu na zwiększenie jakości pamięci, a także zwiększenie koncentracji. Ponadto Maca wspomaga również układ odpornościowy oraz hormonalny.

Maca BIO RAW czarna w kuchni

Regularne stosowanie korzenia maca w codziennej diecie polecane jest w szczególności osobom dbającym o sylwetkę oraz tym, którzy wykazują się dużą aktywnością fizyczną. Jest bowiem świetnym naturalnym źródłem protein. Maca w postaci mielonej stanowi świetny dodatek do zdrowych posiłków. Z powodzeniem można dodać ją do owsianki, koktajlu, czy nawet sałatki. 

 

Składniki: 100 % Bio maca (Lepidium meyenii) RAW (surowa), czarna, korzeń mielony.

Średnia wartość odżywcza w100 g produktu: % RWS *
Wartość energetyczna:1380 kJ / 327 kcal   16.4 %
Tłuszcz:0.8 g1.1 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0.2 g1.0 %
Węglowodany:78.9 g30.4 %
- w tym cukry:38.3 g42.6 %
Białko:10 g20 %
Sól:< 0.1 g< 1.7 %

 

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Sposób spożycia: 1 gram proszku (około pół łyżeczki) wymieszać w szklance wody. Stosować 2 razy dziennie.

 

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Napisz opinię

Maca BIO RAW czarna mielona

Maca BIO RAW czarna mielona

BIO MACA (Lepidium meyenii) CZARNA RAW, KORZEŃ MIELONY

Maca jest roślinną dwuletnią rośliną z rodziny Crucifer naturalnie występujących w wysokich Andach Peru. Jej hiszpańskie i Quechua nazwy to maca-maca, maino, ayak chichira, ayak willku. Jest to roślina uprawiana w celu pozyskania swojej mięsistej bulwy. Maca jest używana zarówno jako warzywo jak i zioło lecznicze.

scanner