Masło Kakaowe BIO

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
500szt.1 44,63 zł
100szt.1 12,11 zł

Masło kakaowe uzyskuje się poprzez tłoczenie na ciepło oczyszczonych ziaren kakaowca, uzyskanych z jego dojrzałych owoców.Masło kakaowe jest jednym z bardziej stabilnych tłuszczów, zawiera naturalne przeciwutleniacze zapobiegające jełczeniu, a w konsekwencji umożliwiające przechowywanie masła kakaowego bez dodatku konserwantów przez okres wielu lat.

Masło kakaowe jest naturalnym bronzerem, delikatnie barwi skórę. Polecane do skóry suchej.

 

Składniki: 100 % Bio masło kakaowe

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Propozycja użycia: może być używane w postaci surowej do pielęgnacji ciała (w przypadku gdy jest zbyt twarde należy je podgrzać); jako dodatek do gotowych produktów; jako krem lub balsam oraz we własnych recepturach (stanowi idealny składnik fazy olejowej).

 

Uwagi i zalecenia: masło kakaowe należy chronić przed światłem i przechowywać w postaci nierozdrobnionej, w niskiej temperaturze. Temperatura topnienia tłuszczu kakaowego wynosi 30–35 °C

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym (w lodówce) i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Kraj pochodzenia: Dominikana

 

Kobieta

Napisz opinię

Masło Kakaowe BIO

Masło Kakaowe BIO

Masło kakaowe uzyskuje się poprzez tłoczenie na ciepło oczyszczonych ziaren kakaowca, uzyskanych z jego dojrzałych owoców.Masło kakaowe jest jednym z bardziej stabilnych tłuszczów, zawiera naturalne przeciwutleniacze zapobiegające jełczeniu, a w konsekwencji umożliwiające przechowywanie masła kakaowego bez dodatku konserwantów przez okres wielu lat.

scanner