Masło Klarowane Ghee BIO

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
250szt.1 34,90 zł
425szt.1 57,90 zł

    Nasze ekologiczne masło poddawane jest długiemu procesowi klarowania, by usunąć z niego precyzyjnie m.in. kazeinę i laktozę. Charakteryzuje się delikatnym, orzechowym aromatem i smakiem. Usunięte frakcje białkowe oraz woda z masła Ghee powoduje, że nadaje się świetnie do kuchni, w tym również do obróbek termicznych.

    Masło klarowane Ghee charakteryzuje się bardzo wysoką temperaturą dymienia, ponad 250°C. Z tego powodu jako jeden z niewielu tłuszczy nadaje się do smażenia, duszenia, czy pieczenia w wysokich temperaturach. W swoim składzie zawiera witaminy: A, z grupy B, D, E i K, kwasy tłuszczowe nasycone, nienasycone (oleinowy, linolowy, alfa-linolenowy czy eikozapentaenowy)

    Składniki: 100% Bio masło Ghee.
    Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
    Średnia wartość odżywcza w   100 g produktu:  %RWS* 
    Wartość energetyczna:3751 kJ / 896 kcal   13.8 %
    Tłuszcz:99.5 g0.4 %
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  65 g0.5 %
    Węglowodany:0.1 g18 %
    - w tym cukry:0.1 g11.9 %
    Błonnik:0 g-
    Białko:0.1 g7.4 %
    Sól:0 g0 %

    Propozycja użycia: do jedzenia na zimno, smażenia, gotowania, duszenia.

    Przechowywanie: 2-6°C.

    Napisz opinię

    Masło Klarowane Ghee BIO

    Masło Klarowane Ghee BIO

    Nasze ekologiczne masło poddawane jest długiemu procesowi klarowania, by usunąć z niego precyzyjnie m.in. kazeinę i laktozę. Charakteryzuje się delikatnym, orzechowym aromatem i smakiem. Usunięte frakcje białkowe oraz woda z masła Ghee powoduje, że nadaje się świetnie do kuchni, w tym również do obróbek termicznych.

    scanner