Składa się głównie z kwasów tłuszczowych nasyconych (85 %), w tym z kwasu linolowego, alfa-linolowego, eikozadienowego, palmitynowego oraz mirystynowego.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | * RWS % |
Wartość energetyczna: | 3700 kJ / 900 kcal | 44,47 % |
Tłuszcz: | 100 g | 142,86 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 16 g | 80 % |
Węglowodany: | 0 g | 0 % |
- w tym cukry: | 0 g | 0 % |
Błonnik: | 0 g | - |
Białko: | 0 g | 0 % |
Sól: | 0 g | 0 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Produkt wolny od GMO, nierafinowany.
Sposób spożycia: jako dodatek do dań głównych, do spożycia na surowo. Stosowany również z powodzeniem w kosmetyce.