Olej z nasion Czarnuszki zimnotłoczony

Pojemność (ml)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
250szt.1 39,90 zł 35,90 zł
500szt.1 69,90 zł 61,90 zł

PROMOCJA - do wyczerpania zapasów

Nasiona czarnuszki egipskiej, jak i olej charakteryzują się gorzkawo, pikantnym smakiem oraz intensywnym, korzennym zapachem. Olej z czarnuszki pełni funkcję przeciwutleniacza, który stabilizuje oraz chroni nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy wchodzące w skład błon komórkowych, które uszkadzane są przez wolne rodniki.

Olej tłoczony z nasion czarnuszki egipskiej, tłoczony na zimno, nierafinowany, filtrowany. Zawiera w swoim składzie tymochinon malatynę oraz nigellon, które wspomagają obniżenie bólu, działają silnie antyoksydacyjnie oraz nie sprzyjają rozwojowi negatywnych bakterii.

 

Składniki: 100 % olej z nasion czarnuszki siewnej (Nigella sativa).

Składa się głównie z kwasów tłuszczowych nasyconych (85 %), w tym z kwasu linolowego, alfa-linolowego, eikozadienowego, palmitynowego oraz mirystynowego.

 

Średnia wartość odżywcza w    100 g produktu:  * RWS %    
Wartość energetyczna:3700 kJ / 900 kcal  44,47 %
Tłuszcz:100 g142,86 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:   16 g80 %
Węglowodany:0 g0 %
- w tym cukry:0 g0 %
Błonnik:0 g-
Białko:0 g0 %
Sól:0 g0 %

*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Produkt wolny od GMO, nierafinowany.

Sposób spożycia: jako dodatek do dań głównych, do spożycia na surowo. Stosowany również z powodzeniem w kosmetyce.

Napisz opinię

Olej z nasion Czarnuszki zimnotłoczony

Olej z nasion Czarnuszki zimnotłoczony

PROMOCJA - do wyczerpania zapasów

Nasiona czarnuszki egipskiej, jak i olej charakteryzują się gorzkawo, pikantnym smakiem oraz intensywnym, korzennym zapachem. Olej z czarnuszki pełni funkcję przeciwutleniacza, który stabilizuje oraz chroni nienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy wchodzące w skład błon komórkowych, które uszkadzane są przez wolne rodniki.