Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Żeń-szeń syberyjski (Eleutherococcus senticosus) charakteryzuje się zawartością około 200 substancji aktywnych między innymi ginsenozydów, glikozydów (eleuterozydy), witaminy, minerały, pierwiastki śladowe. Łacińska nazwa „senticosus” znaczy kolczasta, ponieważ łodygi rośliny pokryte są około 5 milimetrowymi, iglastymi kolcami.
Owoce daktylowca, których właściwości odżywcze docenią zwłaszcza sportowcy, ze względu na zasób cukrów prostych, będących źródłem energii. Spożywane na surowo lub jako dodatek do słodkich wypieków czy deserów. Stanowią świetny zamiennik tradycyjnych słodyczy.
Kalamegha (Andrographis paniculata) posiada wyjątkowo gorzki smak. Andrographis paniculata - jest rośliną zielną z rodziny Acanthaceae. Osiąga wysokość nawet do 1 m, rośnie w wilgotnych, zacienionych miejscach w Indiach, na Sri Lance, Pakistanie i w Indonezji.
Różeniec Górski (łac. Rhodila rosea) inaczej korzeń arktyczny, złoty korzeń, przyjmowany przede wszystkim w postaci herbaty.
Catuaba jest korą z drzewa Trichilia catigua, które rośnie w Brazylii, osiąga wysokość 3 - 6 m i nigdy nie zrzuca liści.
Ashwagandha (Withania somnifera) rośnie w Indiach, Bangladeszu, Nepalu, Pakistanie oraz na Sri Lance. Krzew osiąga wysokość około 150 cm, charakteryzuje się żółtymi kwiatami i czerwonymi jagodami. Składnikiem aktywnym zawartym w korzeniu żeń-szenia indyjskiego są witanolidy.
Kadzidło palo santo odznacza się wyjątkowo unikatowym, przyjemnym zapachem dzięki bogactwu zawartych w nim olejków eterycznych. Pozyskiwane jest ze ,,świętego" drzewa z gatunku Bursera graveolens występującego w Ameryce Środkowej oraz w północnej części Ameryki Południowej, które uzyskuje wysokość od 4 do 10 metrów.
Złote mleko to doskonała mieszanka dla każdego. Zawiera w swoim składzie korzeń żeń szenia indyjskiego - ashwagandha, imbir, kurkumę, cukier kokosowy, kakao, cynamon, pieprz czarny.
Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) nazywany również ziołem nieśmiertelności pochodzi z dalekiego Wschodu. Swoją sławę zawdzięcza przede wszystkim prowincji Guizhou, znajdującej się na górzystym terenie południowych Chin.
BIO MACA (Lepidium meyenii) CZARNA RAW, KORZEŃ MIELONY Maca jest roślinną dwuletnią rośliną z rodziny Crucifer naturalnie występujących w wysokich Andach Peru. Jej hiszpańskie i Quechua nazwy to maca-maca, maino, ayak chichira, ayak willku. Jest to roślina uprawiana w celu pozyskania swojej mięsistej bulwy.
Omega-3 to nienasycone kwasy tłuszczowe. Kwas eikozapentaenowy (EPA)* oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA)* przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca. Kwas dokozaheksaenowy (DHA)* przyczyniają się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i prawidłowego widzenia.