Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Morwa biała, owoce suszone na słońcu, bez dodatku konserwantów, siarki, cukru!
Morwa biała (Morus alba L.) – to gatunek niewielkich drzew liściastych z rodziny morwowatych.
Wysuszone owoce są smaczne, dobrze i długo się przechowują. Można ich używać zamiast cukru. Owoce morwy białej to niezwykle ciekawa w smaku przekąska.
Składniki: 100% Morwa biała owoce suszone.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1344 kJ / 321 kcal | 16.1 % |
Tłuszcz: | 0.2 g | 0.3 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | < 0.1 g | 0.5 % |
Węglowodany: | 61 g | 23.5 % |
- w tym cukry: | 43 g | 47.8 % |
Białko: | 10.7 g | 21.4 % |
Sól: | <0.1 g | 1.7 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: owoce można zjadać na surowo jako słodką przekąskę, lub używać jako dodatek do słodkich wypieków i deserów. Owoce morwy białej stanowią świetny zamiennik cukru.