Morwa biała owoce suszone
Produkt chwilowo niedostępny.
Morwa biała (Morus alba L.) – to gatunek niewielkich drzew liściastych z rodziny morwowatych.Wysuszone owoce są smaczne, dobrze i długo się przechowują. Można ich używać zamiast cukru. Owoce morwy białej to niezwykle ciekawa w smaku przekąska.
Składniki: 100% Morwa biała owoce suszone.
| Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
| Wartość energetyczna: | 1344 kJ / 321 kcal | 16.1 % |
| Tłuszcz: | 0.2 g | 0.3 % |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | < 0.1 g | 0.5 % |
| Węglowodany: | 61 g | 23.5 % |
| - w tym cukry: | 43 g | 47.8 % |
| Białko: | 10.7 g | 21.4 % |
| Sól: | <0.1 g | 1.7 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: owoce można zjadać na surowo jako słodką przekąskę, lub używać jako dodatek do słodkich wypieków i deserów. Owoce morwy białej stanowią świetny zamiennik cukru.
Bądź na bieżąco
Potas w diecie - dlaczego jest kluczowy dla Twojego samopoczucia?
Każdego dnia Twoje ciało wykonuje miliony operacji, aby utrzymać wewnętrzną harmonię, a kluczem do tej równowagi są często niedoceniane składniki odżywcze. Jednym z najważniejszych cichych bohaterów, dyrygującym pracą Twoich mięśni, nerwów i serca, jest właśnie potas.
Glicynian magnezu - czym wyróżnia się na tle innych form magnezu?
Magnez jest jednym z najważniejszych minerałów dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, biorąc udział w ponad 300 reakcjach biochemicznych, które regulują wszystko, od pracy mięśni po nastrój i jakość snu.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.