Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Węgiel aktywny to odczynnik chemiczny, produkowany z węgla drzewnego. Produkt stanowi doskonały adsorbent wielu związków chemicznych, jest naturalną substancją stosowaną do usuwania zanieczyszczeń, bakterii oraz toksyn. Stosowany może być jako barwnik do produktów spożywczych oraz w celu oczyszczania wody i powietrza.
ASHWAGANDHA (Withania somnifera) KORZEŃ POCIĘTY Ashwaghanda znana jest także jako wiśnia Winter, Kanaje Hindi, Ajaghanda. W języku polskim jest określana jako Witania ospała, Śpioszyn lekarski lub żeń szeń indyjski.
Bio Białko konopne (50% białka) to produkt wysokobiałkowy w formie zmielonej, który dodatkowo zachowuje wszystkie właściwości ziaren konopi. Proteina konopna jest polecana dla sportowców oraz wszystkich osób prowadzących aktywny tryb życia.
Lucerna siewna (Medicago sativa L.) to roślina z rodziny bobowatych zaliczana do roślin jednorocznych. Występuje głównie w południowo-wschodniej Europie oraz w środkowej części Azji.
Inulina jest białym proszkiem występującym naturalnie w łodygach roślin, bulwach oraz kłączach. Ma słabo wyczuwalny słodki smak. Można ją wykorzystywać w kuchni. Jest prebiotykiem.
Sangre de drago (Croton lechleri), dragon's blood - smocza krew w postaci płynnego lateksu z kory amazońskiego drzewa.
Ekologiczne owoce dzikiej róży (Rosaceae) znalazły zastosowanie między innymi jako przysmak. Charakteryzują się bogatą zawartością witaminy C oraz około 130 naturalnych związków chemicznych.
Kamala rośnie w tropikalnych rejonach Indii, na Nowej Gwinei oraz Filipinach. Pochodzi z wiecznie zielonego drzewa Rottleria tinctoria z rodziny wilczomleczowatych Euphorbiacea. Kamala wykorzystywana jest do produkcji kosmetyków oraz jako składnik barwników.
Morwa biała, owoce suszone na słońcu, bez dodatku konserwantów, siarki, cukru!
Trawa cytrynowa (Cymbopogon citratus) to przyprawa znakomicie zastępująca cytrynę. Stosowana do deserów, sosów, zup, naparów herbacianych itp. Napar przygotowany z trawy cytrynowej jest znakomitym napojem.
Maliny liofilizowane świetnie nadają się do mieszanek typu musli, jako dodatek do śniadań, shake'ów oraz do spożywania na surowo. Dzięki liofilizacji produkt nie traci na wartościach odżywczych, oraz właściwościach, można przechowywać go bardzo długo w suchym miejscu.