Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Sok ze świeżych, całych liści Aloe Feroxu, rośliny rosnącej w Meksyku. Sok z dzikiego aloesu charakteryzuje się delikatnym smakiem i jest bezpośrednio wyciskany z liści (NFC).
Olej z surowych, łuskanych pestek dyni, tłoczony na zimno. Ciemnozielony-brązowy olej roślinny o orzechowym zapachu i smaku. Olej jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Do stosowania na zimno do sałatek, surówek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowanych na zimno.
Jagody goji BIO suszone z certyfikowanej uprawy ekologicznej, to małe, czerwone owoce które posiadają wyjątkowe właściwości, rosną na krzewie o łacińskiej nazwie Lycium Barbarum (kolcowój pospolity, kolcowój szkarłatny). Roślina rośnie w Chinach, Tybecie oraz Mongolii.
Cordyceps chiński (Cordyceps sinensis) inaczej maczużnik chiński, rośnie w wysokich górach, w Nepalu oraz Tybecie. Grzyb rośnie pod ziemią, a zbierany jest na przełomie maja i czerwca, kiedy już wyrośnie nad powierzchnie ziemi. Młode grzyby nazywane są letnią trawa. Produkt posiada certyfikat GMP i pochodzi z grzybni Cordycepsu.
Diabelski pazur (Harpagophytum procumbens) kapsułki. Diabelski pazur zwany także diabelskim szponem lub hakoroślą, to wyjątkowa roślina, która świetnie radzi sobie w trudnych, pustynnych warunkach. Jej piękne, czerwone kwiaty można podziwiać tylko podczas rzadkich opadów deszczu.
Galgant (Alpinia lekarska) jest jednym z ziół polecanych w diecie Świętej Hildegardy. Kłącza galgantu zawierają olejki eteryczne - alpinon i galganol, odpowiedzialne za ostro - gorzki smak, który przypomina nieco smak imbiru. Jako przyprawy używa się zwykle drobno zmielonych, wysuszonych kłączy.
Spirulina hawajska (Arthrospira platensis) Premium. Charakteryzuje się najwyższą czystością na rynku światowym. Jedna z niewielu roślin zawierająca tak wysoki poziom beta karotenu, witamin - zwłaszcza z grupy B oraz mikroelementów.
Physalis - Jagody Inków, Miechunka to małe owoce znane również pod nazwą śliwka peruwiańska. Ich oryginalne pochodzenie to rejon części Andów ciągnący się od północy Chile przez Peru, Ekwador, Boliwię i Wenezuelę w kierunku równika.
Traganek błoniasty (łac. Astragalus membranaceus) przez Chińczyków nazywany Huang Qi. Zioło o słodkim smaku, spożywane najczęściej w postaci herbaty. Może stanowić dodatek do potraw i napojów.
Bazylia święta (Ocimum sanctum) znana również pod nazwą bazylia azjatycka oraz bazylia tulsi, pochodzi z Indii i osiąga wysokość ok. 60 cm. Posiada zielone liście, aromatyczny smak i charakterystyczny zapach. Polecana jest jako dodatek do sałatek, sosów, zup i mięsa. Bardzo często możemy spotkać ją w daniach kuchni włoskiej, zwłaszcza na pizzy i jako...
Owoce czarnego orzecha charakteryzują się silnym aromatem, łupina orzecha posiada grubą czarnobrązową skorupę. Orzechy dojrzewają na przełomie września oraz października.