Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
NatVita to sklep internetowy, w którym przygotowaliśmy najwyższej jakości, naturalne produkty, z którymi prowadzenie zdrowego trybu życia będzie jeszcze łatwiejsze! Zdrowa, naturalna żywność, w tym między innymi superfoods, owoce, warzywa, ziarna, przyprawy, zioła, oleje, suplementy diety, produkty przeznaczone dla osób aktywnych fizycznie, żyją...
NatVita to sklep internetowy, w którym przygotowaliśmy najwyższej jakości, naturalne produkty, z którymi prowadzenie zdrowego trybu życia będzie jeszcze łatwiejsze! Zdrowa, naturalna żywność, w tym między innymi superfoods, owoce, warzywa, ziarna, przyprawy, zioła, oleje, suplementy diety, produkty przeznaczone dla osób aktywnych fizycznie, żyjących zdrowo, ceniących sobie bogactwo składników naturalnych w codziennej diecie. Zapraszamy Cię do zakupu!
Kurkuma używana jest w kuchni azjatyckiej nie tylko jako przyprawa. Kurkuma pozyskiwana jest z rośliny zwanej ostryżem, znanej również jako szafranica, szafran indyjski, żółcień, lub żółty imbir.
Kurkuma jest idealną przyprawą do ryżu, jak i do wielu innych potraw, głównie indyjskich. Uprawiana jest głównie w Indiach, Australii, Bengalu, Chinach, Peru, Tajwanie oraz na Sri Lance. Jest głównym składnikiem curry. Kurkuma jest również stosowana jako naturalny barwnik.
Kwas L-Askorbinowy - witamina C bierze udział w wielu procesach biochemicznych organizmu, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego, bierze również udział w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
LAKTOFERYNA W PŁYNIE Jagoda leśna. Pochodząca z ekstrakcji białka serwatkowego mleka krowiego. Laktoferyna wytwarzana jest naturalnie przez komórki układu odpornościowego - neutrofile oraz komórki błon śluzowych w organizmie człowieka. Wpływa pozytywnie na układ immunologiczny (odpornościowy) oraz mikroflorę jelitową.
Lapacho kora, zwana także pau d'arco lub herbatą Inków, to wewnętrzna kora drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa) lub pokrewnego gatunku, z której przygotowuje się wywar.
Lawenda dzięki bogatej zawartości olejków eterycznych, charakteryzuje się intensywnym, przyjemnym zapachem. Stosowana już od wieków w celach konserwacji mięs, głównie baraniny oraz dziczyzny. Obecnie używana w przemyśle kosmetycznym, kulinarnym oraz w naturoterapii.