Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Korzenie, kory i łodygi roślin są znane od setek lat. Rośliny te posiadają niezwykłe właściwości, które możemy wykorzystać przygotowując z nich napary lub w niektórych przypadkach dodając do gorącej kąpieli. Część z nich można również dodawać do potraw. W naszym asortymencie znajdują się wszystkie najważniejsze produkty z tej kategorii.
Korzenie, kory i łodygi roślin są znane od setek lat. Rośliny te posiadają niezwykłe właściwości, które możemy wykorzystać przygotowując z nich napary lub w niektórych przypadkach dodając do gorącej kąpieli. Część z nich można również dodawać do potraw. W naszym asortymencie znajdują się wszystkie najważniejsze produkty z tej kategorii.
Dobrym przykładem jest przyprawa z kory cynamonowej, bez której trudno sobie wyobrazić upieczenie piernika, szarlotki czy maślanych bułeczek drożdżowych. Cynamon w laskach może być również dodatkiem do herbaty czy grzanego wina. To on odpowiada za charakterystyczny aromat, który kojarzymy powszechnie ze świętami.
W okresie jesienno-zimowym niezastąpiony może się okazać napar z prawoślazu. Roślina ta znana jest od setek lat i z powodzeniem stosowana we współczesnej medycynie. Ciekawym produktem jest również kora mielona catuaba, która pochodzi z Brazylii.
Żeń Szeń syberyjski (Eleutherococcus senticosus) to roślina występująca na terenie Północno-Wschodniej Azji. Krzak żeń szenia o wysokości 2 do 3 metrów, rzadko dochodzący do 7 metrów. Łacińska nazwa „senticosus” znaczy kolczasta, ponieważ łodygi rośliny pokryte są około 5 milimetrowymi, iglastymi kolcami.
Jest to mieszanka ziół według Marii Treben, w której skład wchodzą: piołun, korzeń arcydzięgla, manna, korzeń kurkumy, senes, korzeń rabarbaru, korzeń dziewięćsiłu, mirra, kamfora, szafran, kardamon, kozłek lekarski, cynamon.