Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Korzenie, kory i łodygi roślin są znane od setek lat. Rośliny te posiadają niezwykłe właściwości, które możemy wykorzystać przygotowując z nich napary lub w niektórych przypadkach dodając do gorącej kąpieli. Część z nich można również dodawać do potraw. W naszym asortymencie znajdują się wszystkie najważniejsze produkty z tej kategorii.
Korzenie, kory i łodygi roślin są znane od setek lat. Rośliny te posiadają niezwykłe właściwości, które możemy wykorzystać przygotowując z nich napary lub w niektórych przypadkach dodając do gorącej kąpieli. Część z nich można również dodawać do potraw. W naszym asortymencie znajdują się wszystkie najważniejsze produkty z tej kategorii.
Dobrym przykładem jest przyprawa z kory cynamonowej, bez której trudno sobie wyobrazić upieczenie piernika, szarlotki czy maślanych bułeczek drożdżowych. Cynamon w laskach może być również dodatkiem do herbaty czy grzanego wina. To on odpowiada za charakterystyczny aromat, który kojarzymy powszechnie ze świętami.
W okresie jesienno-zimowym niezastąpiony może się okazać napar z prawoślazu. Roślina ta znana jest od setek lat i z powodzeniem stosowana we współczesnej medycynie. Ciekawym produktem jest również kora mielona catuaba, która pochodzi z Brazylii.
Lukrecja (Glycyrrhiza L.) występuje w południowo - wschodniej Europie i na Bliskim Wschodzie. Korzeń lukrecji posiada bogatym skład chemicznym m.in. saponin triterpenowe, flawonoidy, kumaryn, olejek eteryczny czy polisacharydy. Glycyrrhiza w języku greckim oznacza słodki korzeń.
Lukrecja (Glycyrrhiza glabra) korzeń mielony. Lukrecja pochodzi z Południowo - Wschodniej Europy i z Bliskiego Wschodu. Ze względu na swój słodki smak, jest głównym składnikiem popularnych czarnych cukierków i żelek.
Lukrecja występuje w południowo - wschodniej Europie i na Bliskim Wschodzie. Korzeń lukrecji posiada bogatym skład chemicznym m.in. saponin triterpenowe, flawonoidy, kumaryn, olejek eteryczny czy polisacharydy. Lukrecja charakteryzuje się bardzo słodkim smakiem.
Lukrecja występuje w południowo - wschodniej Europie i na Bliskim Wschodzie. Jej korzeń charakteryzuje się bardzo słodkim smakiem.
BIO MACA (Lepidium meyenii) CZARNA RAW, KORZEŃ MIELONY Maca jest roślinną dwuletnią rośliną z rodziny Crucifer naturalnie występujących w wysokich Andach Peru. Jej hiszpańskie i Quechua nazwy to maca-maca, maino, ayak chichira, ayak willku. Jest to roślina uprawiana w celu pozyskania swojej mięsistej bulwy.
Różeniec Górski (łac. Rhodila rosea) inaczej korzeń arktyczny, złoty korzeń, przyjmowany przede wszystkim w postaci herbaty.
Sarsaparilla zwana również sugandi i sariva. Należy do grupy kolcoroślin, może dorastać do 30m wysokości. Występuje w Ameryce Środkowej i Południowej. W ofercie posiadamy korzeń sarsaparilli w postaci pociętej i mielonej.
Shatavari nazywane również szparagiem indyjskim jest cenione, między innymi za zawartość składnikówpozytywnie wpływających na kobiety. Stosowana może być również podczas laktacji.
Shatavari nazywane również szparagiem indyjskim jest cenione, między innymi za zawartość składników pozytywnie wpływających na kobiety. Stosowana może być również podczas laktacji.
Tarczyca Bajkalskanależy do rodziny jasnotowatych. Rośnie w Azji Wschodniej Europie i Rosji. Roślina jest również nazywana HuangQin. Huang w języku chińskim oznacza kolor żółty, natomiast Qin to określenie trzciny.
Tarczyca Bocznokwiatowa (Scutellaria lateriflora). Naturalnie występuje na podmokłych obszarach Ameryki Północnej. Posiada jasnoniebieskie kwiaty.
Traganek błoniasty (łac. Astragalus membranaceus) przez Chińczyków nazywany Huang Qi. Zioło o słodkim smaku, spożywane najczęściej w postaci herbaty. Może stanowić dodatek do potraw i napojów.