Bertram Ostry korzeń mielony

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
50szt.1 21,81 zł
100szt.1 38,00 zł

Bertram ostry, korzeń sproszkowany - to cenna przyprawa do sosów, zup, sałatek itp. Bertram jest jednym z składników kuchni świętej Hildegardy i można go dodawać niemal do wszystkich potraw.

Bertram lekarski, zwany też pierściennikiem lekarskim, to gatunek rośliny należący do rodziny astrowatych. Występuje wyłącznie w uprawie. Znane są dwa rodzaje Bertramu; łagodny i ostry.

 

Składniki: 100 % bertram ostry (Anacyclus pyrethrum L.) korzeń mielony.

 

Propozycja spożycia: 1 - 4 szczypty dodajemy do gotowania np. zup, sosów, itp. lub posypujemy potrawy.

 

Uwagi i zalecenia: Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Kraj pochodzenia: Maroko

Napisz opinię

Bertram Ostry korzeń mielony

Bertram Ostry korzeń mielony

Bertram ostry, korzeń sproszkowany - to cenna przyprawa do sosów, zup, sałatek itp. Bertram jest jednym z składników kuchni świętej Hildegardy i można go dodawać niemal do wszystkich potraw.

scanner