Całe 

Nawet na diecie można cieszyć się słodkim smakiem wielu potraw! Wystarczy dodać do posiłku ulubione suszone owoce, by sprawić, że zwykłe danie stanie się przepysznym deserem. Jednocześnie otrzymamy przy tym potrawę bardzo bogatą w składniki odżywcze i pozbawioną zbędnych wypełniaczy, konserwantów, barwników oraz, co najważniejsze, białego cukru....

Nawet na diecie można cieszyć się słodkim smakiem wielu potraw! Wystarczy dodać do posiłku ulubione suszone owoce, by sprawić, że zwykłe danie stanie się przepysznym deserem. Jednocześnie otrzymamy przy tym potrawę bardzo bogatą w składniki odżywcze i pozbawioną zbędnych wypełniaczy, konserwantów, barwników oraz, co najważniejsze, białego cukru.

Nasze rodzime skarby

Często nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego ile dobrego znajduje się na naszych własnych ogródkach lub pobliskich łąkach. Korzystamy z bogatej oferty produktów sprowadzanych z najodleglejszych zakątków świata, wierząc, że to one pozwolą zachować nam długotrwałe zdrowie. Tymczasem również u nas nie brakuje wyjątkowych superfoods. Warto wcielić je do swojej diety, by uzupełnić ją w cenne składniki odżywcze. Nasze polskie owoce rosną tylko przez krótki czas w roku, dlatego warto zainteresować się ofertą produktów suszonych.

Suszony berberys to prawdziwe bogactwo antyoksydantów. Stanowi także bogate źródło witaminy C. Wspomaga odporność organizmu, zapobiega jesiennym przeziębieniom oraz stanowi świetny dodatek do codziennej owsianki.

Czarna porzeczka suszona oraz suszona dzika róża to dwa najbogatsze źródła witaminy C. Prawdziwe pozytywne bomby ładujące dla odporności organizmu. Ponadto zawierają witaminy K, E oraz prowitaminę A, jak również antyoksydanty z grupy karotenoidów. Nadają się do sporządzania soków, nalewek oraz konfitur.

Do bardziej dzikich specjałów zaliczyć można głóg oraz jałowiec pospolity suszony. Te produkty doskonale sprawdzą się przy sporządzaniu soków i nalewek, ale również jako dodatek do mięs. Od setek lat wykorzystywane są w medycynie naturalnej. Stymulują pracę układu odpornościowego oraz układu pokarmowego.

Smakiem i aromatem zachwycają również suszone śliwki. To idealna słodycz jako przekąska oraz jako dodatek do deserów. Sprawdzają się również przy przyrządzaniu dań wytrawnych. Są bogactwem witamin i składników mineralnych, takich jak witamina C, potas i wapń.

Podróż do egzotyki

Mamy również coś dla osób poszukujących nowych, bardziej egzotycznych smaków. Owoce suszone z krajów afrykańskich i azjatyckich również bogate są w wiele drogocennych składników odżywczych. Przy tym cechują się bardziej słodkim smakiem, dlatego często są chętniej wybierane przez klientów.
Do najpopularniejszych owoców suszonych należą z pewnością rodzynki. Bogate w potas, magnez, witaminę C oraz witaminy z grupy B, działają bardzo wszechstronnie na organizm. Przy tym doskonale go pobudzają, dzięki sporej dawce naturalnych cukrów prostych. Podobne właściwości mają suszone daktyle oraz figi.

Do znanych superfoods należą między innymi suszona morwa biała oraz noni. Posiadają oneudokumentowane właściwości antynowotworowe. Jednym z najbogatszych znanych obecnie źródeł witaminy C są natomiast jagody Goji. Duże dawki magnezu i potasu znaleźć można natomiast w ziarnach kakaowca.

Gwarancja jakości i smaku

Wszystkie te oraz wiele innych owoców znaleźć można w sklepie NatVita. Co ważne, oferujemy w 100% zdrowe owoce suszone bez cukru oraz innych zbędnych dodatków. Dostępne są u nas również suszone owoce z upraw ekologicznych posiadające certyfikaty BIO.

Więcej
Znaleziono produktów: 33
na stronie

9,43 zł
Produkt chwilowo niedostępny

W Europie poznano orzechy coli pod koniec XVI wieku. Wyciąg, suszony i zmielony surowiec stosowano już wtedy do przygotowania napojów orzeźwiających. Bogate w kofeinę orzechy cola pochodzą z tropikalnych wybrzeży zachodniej Afryki. Stosowane z powodzeniem w celu uzyskania wymarzonej szczupłej sylwetki.  

7,96 zł
Produkt dostępny

Pomidor jest rośliną wywodzącą się od grupy gatunków wyodrębnianych dawniej w rodzaj pomidor (Lycopersicon). Rośliny te pochodzą z zachodniej części Ameryki Południowej. Jeden z gatunków – pomidor zwyczajny (Solanum lycopersicum) – jest rozpowszechnioną rośliną warzywną.

5,62 zł
Produkt dostępny

Rodzynki sułtańskie (sułtanki) z dobrze wysuszonych winogron pochodzących z ekologicznych upraw. Nie zawierają dwutlenku siarki. Charakteryzują się zawartością miedzy innymi witamin B6, manganu oraz antyoksydantów, dzięki czemu wspomagają pracę układu krwionośnego oraz nerwowego. Przyczyniają się również do rozwoju korzystnej flory bakteryjnej w jelicie...

4,67 zł
Produkt dostępny

Rodzynki Thompson to owoce winorośli, które docenione zostały już od V tysiąclecia p.n.e. Uprawiane były w Azji mniejszej skąd dotarły do obszaru Państw Morza Śródziemnego oraz Europy.

15,14 zł
Produkt dostępny

Kwaśne owoce rokitnika (Hippophae rhamnoides), o charakterystycznym lekko ananasowym aromacie. Znajduje swoje zastosowanie w kuchni między innymi do produkcji przetworów, jako dodatek do mięs itd. Zbierany od sierpnia do października. Jest rośliną pochodzącą z głębokiej Syberii, zwany także ,,złotem syberii".  

20,00 zł
Produkt dostępny

ROKITNIK (Hippophae rhamanoides) OWOCE SUSZONE Rokitnik znalazł zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce dzięki swoim wyjątkowym właściwościom zdrowotnym. Rokitnik wyróżnia się przede wszystkim zawartością witaminy C - obok dzikiej róży ma jej najwięcej spośród owoców. W związku z tym owoce rokitnika z pewnością przydadzą się w okresie...

8,48 zł
Produkt dostępny

Śliwki suszone z certyfikowanej uprawy ekologicznej, bez pestek. Charakteryzują się wyjątkowym smakiem oraz aromatem. Typ: Ashlock, 50/60  

7,31 zł
Produkt dostępny

Śliwki wspierają apetyt i trawienie. Zapobiegają zaparciom. Są bogatym źródłem błonnika. W swoim składzie zawierają antyoksydanty oraz wiele witamin. Pozytywnie wpływają na układ nerwowy i kostny.

14,19 zł
Produkt dostępny

Wiśnie drylowane / bez pestek to doskonała przekąska wspomagają oczyszczanie organizmu oraz układ trawienny, krwionośny i odpornościowy. 

Wyświetla 25 - 33 z 33 produktów

scanner