Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Morwa biała (Morus alba L.) – to gatunek niewielkich drzew liściastych z rodziny morwowatych, uprawiana w wielu częściach świata. Od najdawniejszych czasów w azjatyckiej tradycji ludowej używano świeżych lub suszonych owoców morwy do słodzenia oraz barwienia napojów i potraw.
Składniki: 100 % Bio morwa biała (Morus alba L.) owoce suszone.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1343 kJ / 321 kcal | 16.0 % |
Tłuszcz: | 0 g | 0 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 % |
Węglowodany: | 64 g | 24.6 % |
- w tym cukry: | 46 g | 51.1 % |
Błonnik: | 14 g | - |
Białko: | 11 g | 22 % |
Sól: | 0.18 g | 3.0 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: owoce można zjadać na surowo jako słodką przekąskę, lub używać jako dodatek do słodkich wypieków i deserów. Owoce morwy białej stanowią świetny zamiennik cukru.