Małża Zielona liofilizowana

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
50szt.1 19,43 zł
100szt.1 33,33 zł
250szt.1 77,24 zł

Małż zielony (Perna canaliculus) nowozelandzki, liofilizowany o bardzo intensywny smaku i zapachu charakterystycznym dla omułka zielonowargowego.

Mieszkańcy Nowej Zelandii, Maorysi, znają i spożywają zielone małże od setek lat.

 

Średnia wartość odżywcza w  100 g produktu:   
% RWS *
Wartość energetyczna:2034 kJ/486 kcal24.3 %
Węglowodany:0.2 g 0.1 %
- w tym cukry:< 0.2 g< 0.2 %
Lipidy:0.1 g-
Białko:0.7 g1.4 %
Błonnik:0.02 g-
Kwasy tłuszczowe omega 3:≥ 15 (EPA / DHA)-

 *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Zawartość aminokwasów      w 100 g produktu:   
kwas asparganowy:4.45 mg
kwas glutaminowy:5.39 mg
seryna:2.14 mg
glicyna:3.2 mg
histydyna:0.8 mg
arganina:3.25 mg
treonina:1.98 mg
alanina:2.21 mg
prolina:1.51 mg
tyrozyna:1.25 mg
walina:1.86 mg
metionina:1.05 mg
izoleucyna:1.67 mg
leucyna:2.51 mg
fenyloalanina:1.41 mg
lizyna:2.79 mg
tauryna:2.47 mg

 

Hodowane w najczystszych wodach
Małże zielone są hodowane w specjalnych, naturalnych miejscach u wybrzeży Nowej Zelandii, gdzie przez wiele miesięcy rosną i czerpiąc dobroczynne składniki odżywcze z najczystszych wód Oceanu Spokojnego. Sam koloryt wody różni się od wód na całym świecie.

Liofilizacja - metoda polega na odparowaniu wody zawartej z wykorzystaniem próżni i niskiej temperatury. Metoda nie pozbawia składników odżywczych. Jakość produktu zachowuje, natomiast jest bardzo kosztowna.

Składniki: 100% małż nowozelandzki (Perna canaliculus) zielony liofilizowany.

 

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

 

Napisz opinię

Małża Zielona liofilizowana

Małża Zielona liofilizowana

Małż zielony (Perna canaliculus) nowozelandzki, liofilizowany o bardzo intensywny smaku i zapachu charakterystycznym dla omułka zielonowargowego.

scanner