Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Małż zielony (Perna canaliculus) nowozelandzki, liofilizowany o bardzo intensywny smaku i zapachu charakterystycznym dla omułka zielonowargowego.
Mieszkańcy Nowej Zelandii, Maorysi, znają i spożywają zielone małże od setek lat.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 2034 kJ/486 kcal | 24.3 % |
Węglowodany: | 0.2 g | 0.1 % |
- w tym cukry: | < 0.2 g | < 0.2 % |
Lipidy: | 0.1 g | - |
Białko: | 0.7 g | 1.4 % |
Błonnik: | 0.02 g | - |
Kwasy tłuszczowe omega 3: | ≥ 15 (EPA / DHA) | - |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Zawartość aminokwasów | w 100 g produktu: |
kwas asparganowy: | 4.45 mg |
kwas glutaminowy: | 5.39 mg |
seryna: | 2.14 mg |
glicyna: | 3.2 mg |
histydyna: | 0.8 mg |
arganina: | 3.25 mg |
treonina: | 1.98 mg |
alanina: | 2.21 mg |
prolina: | 1.51 mg |
tyrozyna: | 1.25 mg |
walina: | 1.86 mg |
metionina: | 1.05 mg |
izoleucyna: | 1.67 mg |
leucyna: | 2.51 mg |
fenyloalanina: | 1.41 mg |
lizyna: | 2.79 mg |
tauryna: | 2.47 mg |
Hodowane w najczystszych wodach
Małże zielone są hodowane w specjalnych, naturalnych miejscach u wybrzeży Nowej Zelandii, gdzie przez wiele miesięcy rosną i czerpiąc dobroczynne składniki odżywcze z najczystszych wód Oceanu Spokojnego. Sam koloryt wody różni się od wód na całym świecie.
Liofilizacja - metoda polega na odparowaniu wody zawartej z wykorzystaniem próżni i niskiej temperatury. Metoda nie pozbawia składników odżywczych. Jakość produktu zachowuje, natomiast jest bardzo kosztowna.
Składniki: 100% małż nowozelandzki (Perna canaliculus) zielony liofilizowany.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.