Małża Zielona liofilizowana

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 44,90 zł
250szt.1 89,90 zł

    Małż zielony (Perna canaliculus) nowozelandzki, liofilizowany o bardzo intensywny smaku i zapachu charakterystycznym dla omułka zielonowargowego.

    Mieszkańcy Nowej Zelandii, Maorysi, znają i spożywają zielone małże od setek lat.

     

    Średnia wartość odżywcza w  100 g produktu:   
    % RWS *
    Wartość energetyczna:2034 kJ/486 kcal24.3 %
    Węglowodany:0.2 g 0.1 %
    - w tym cukry:< 0.2 g< 0.2 %
    Lipidy:0.1 g-
    Białko:0.7 g1.4 %
    Błonnik:0.02 g-
    Kwasy tłuszczowe omega 3:≥ 15 (EPA / DHA)-

     *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

     

    Zawartość aminokwasów      w 100 g produktu:   
    kwas asparganowy:4.45 mg
    kwas glutaminowy:5.39 mg
    seryna:2.14 mg
    glicyna:3.2 mg
    histydyna:0.8 mg
    arganina:3.25 mg
    treonina:1.98 mg
    alanina:2.21 mg
    prolina:1.51 mg
    tyrozyna:1.25 mg
    walina:1.86 mg
    metionina:1.05 mg
    izoleucyna:1.67 mg
    leucyna:2.51 mg
    fenyloalanina:1.41 mg
    lizyna:2.79 mg
    tauryna:2.47 mg

     

    Hodowane w najczystszych wodach
    Małże zielone są hodowane w specjalnych, naturalnych miejscach u wybrzeży Nowej Zelandii, gdzie przez wiele miesięcy rosną i czerpiąc dobroczynne składniki odżywcze z najczystszych wód Oceanu Spokojnego. Sam koloryt wody różni się od wód na całym świecie.

    Liofilizacja - metoda polega na odparowaniu wody zawartej z wykorzystaniem próżni i niskiej temperatury. Metoda nie pozbawia składników odżywczych. Jakość produktu zachowuje, natomiast jest bardzo kosztowna.

    Składniki: 100% małż nowozelandzki (Perna canaliculus) zielony liofilizowany.

     

    Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

     

    Napisz opinię

    Małża Zielona liofilizowana

    Małża Zielona liofilizowana

    Małż zielony (Perna canaliculus) nowozelandzki, liofilizowany o bardzo intensywny smaku i zapachu charakterystycznym dla omułka zielonowargowego.

    scanner